Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
27.02.2019 kl. 09.40

Borgerne risikerer at betale: Tour de France-by fordobler budgettet

Sønderborg Kommune havde afsat 10 millioner kroner til Tour de France-etapen, men det beløb kan sagtens ende med kun at være halvdelen af prisen. S og V er klar til at fordoble budgetteringen.

Det kan ende med at blive en meget dyr oplevelse, når de professionelle cykelryttere i 2021 lægger vejen forbi et par danske kommuner under Tour de France. Den erfaring gør Sønderborg Kommune sig allerede. Trods de har afsat 10 millioner kroner til besøget, er både Venstre og Socialdemokratiet parate til at hæve beløbet til det dobbelte, hvis det bliver nødvendigt. Det skriver Jydske Vestkysten.

Den samlede pris for at være en del af Tour de France er fordelt mellem de berørte kommuner, og så har regeringen afsat 17 millioner på Finansloven. Samlet løber det op i en budgettering på 90 millioner kroner, men hele puslespillet afhænger af, om de omkringliggende kommuner bidrager. Borgmester i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S), forventer, at arrangementet bliver 5-10 millioner kroner dyrere end de oprindeligt afsatte 10 millioner kroner. Og selvom borgmesteren håber, at andre end kommunen vil spytte i kassen, kan regningen meget vel alene lande i kommunekassen.

– Jeg kan ikke være sikker på, at Sønderborg ikke skal betale alle udgifterne. Men jeg er overbevist om, at vi har kræfter i vores kommune, som gerne vil gøre det her exceptionelt. Og jeg er sikker på, at vi har aktører, der vil være med til at bidrage, siger Erik Lauritzen, der dog endnu ikke har aftaler med andre aktører, der kan bidrage til at betale tour-arrangementet.

Han garanterer dog, at regningen ikke må overstige 20 millioner kroner.

LÆS OGSÅ Kommuner kommer nødlidende foreninger til hjælp

– En del af det er noget, vi kan skrue op og ned på. Det kommer an på, hvor meget vi vil gøre ud af det. Og kan vi ikke få andre med, så må vi jo tilpasse arrangementet til det niveau, vi kan finde finansiering til, siger han til Jydske Vestkysten.

Flertal for oprustning

Erik Lauritzen fortæller, at der i kommunens økonomiudvalg er enighed om at bruge yderligere 5-10 millioner kroner på arrangementet, hvis det ikke lykkes at få andre aktører til at betale en del af regningen. Der er endnu ikke budgetteret med et merforbrug på 5-10 millioner kroner, og der er heller ikke indgået en skriftlig aftale.

– Vi har en mundtlig aftale med hinanden, og den er lige så god som en skriftlig for mig, siger han.

Politisk ordfører og medlem af økonomiudvalget Peter Hansen (V) bekræfter, at der er en mundtlig aftale om et merforbrug på Tour de France.

LÆS OGSÅ Vestsjælland vil have del i Touren

Han har tidligere været kritisk over for, at kommunen skulle få Tour de France til byen. Det var han, da byrådet i 2017 besluttede at poste 10 millioner kroner i projektet.

Han stillede dengang spørgsmålstegn ved, om budgettet risikerede at løbe løbsk, men endte alligevel med at stemme for beslutningen.

Men selvom tour-regningen nu kan blive fordoblet, bakker han fortsat op om arrangementet.

– Vi har en forståelse for, at der kommer ekstraregninger. Og når proppen går af flasken, og vi er i gang, duer det ikke at putte proppen på igen, siger han til Jydske Vestkysten. sisk@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kommunerne har for lidt fokus på idræt i naturen

Fakta om Touren

Første etape af Tour de France 2021 bliver 13 kilometer lang og finder sted i København.

Anden etape starter i Roskilde. Ruten ender i Nyborg og vil på vejen passere over Storebæltsbroen.

Tredje etape går fra Vejle til Sønderborg.

Det har hidtil været oplyst, at der er et budget på 90 millioner kroner til Tour de France i Danmark i 2021.

De er som udgangspunkt fordelt mellem 17 millioner, som regeringen har sat af på finansloven og 55 millioner kroner fordelt på de involverede kommuner . Heraf har Sønderborg Kommune givet tilsagn om ti millioner.

De tre involverede regioner giver hver fem millioner, mens diverse bidrag og indtægter løber op i tre millioner.

 

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgerne risikerer at betale: Tour de France-by fordobler budgettet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger