Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.02.2019 kl. 13.00

Lindholm sag får S-politiker til at melde sig ud

Byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Sorø Kommune, Anita Skjoldager Eskildsen, melder sig ud af partiet. Det sker som følge af partiets linje på indvandrer- og flygtningeområdet, oplyser hun.

Da et flertal i Folketinget torsdag d. 21. februar vedtog det såkaldte paradigmeskifte, flød bægeret over for byrådsmedlem og Socialdemokraten i Sorø Kommune, Anita Skjoldager Eskildsen.

Hun oplyser til Dagbladet og Sjællandske, at hun søndag forlod partiet men støtter det i byrådet perioden ud. Ligeledes bliver hun i byrådet, men stiller ikke op til næste kommunalvalg.

– "Partihopper" bliver jeg aldrig. Jeg er socialdemokrat i hjertet, vil altid være det, og jeg vil altid arbejde for de værdier, som jeg mener, er socialdemokratiske, siger hun til Sjællandske.

Anita Skjoldager Eskildsen lægger ikke skjul på, at udmeldelsen sker i protest mod den politik, hendes hidtidige parti fører på landsplan.

LÆS OGSÅ S mod direktørfyring

– Da partiet for nyligt stemte for paradigmeskiftet, blev det for alvor klart for mig, at Mette Frederiksen har trukket partiet i en retning, som jeg ikke bryder mig om, og som jeg ikke ønsker at lægge navn til. Den førte politik ligger langt fra mit menneskesyn og mine værdier på flere fronter, og derfor er der ingen vej udenom.

– Partiet har stemt for at bruge 759 millioner på at sende en lille gruppe mennesker ud på en øde ø. 100 millioner på at finkæmme landet for at finde mennesker, man kan udvise, og 400 millioner på grænsebomme. Alt imens over 60.000 børn vokser op i fattigdom, skriver hun.

Opbakning fra kolleger

Hun har også på Facebook fortalt om udmeldelsen af partiet. Det har givet mange reaktioner. Blandt andet udtrykker hendes byrådskolleger Rikke Bach Nielsen og Annette Raaschou van der Star respekt for det skridt, Anita Skjoldager Eskildsen har taget.

– Fuld forståelse for dit synspunkt. Jeg er selv også vred over de beslutninger, der er truffet fra vores partis side. Men jeg er ikke klar til at forlade partiet. Så jeg bliver for at kæmpe for mine socialdemokratiske værdier. Da jeg ikke kan se mig i et andet parti. Dejligt at du melder ud ar du fortsat står bag os i byrådet, skriver Annette Raaschou van der Star, mens Rikke Bach skriver:

LÆS OGSÅ Partiløst byrådsmedlem fortsætter som konservativ

– Jeg har respekt for din beslutning. Og jeg kan blive edderspændtrasende, når mit moderparti går med i helt åbenlyse fejlforlig. Det vil jeg til stadighed kæmpe imod. Så. Jeg kæmper videre indefra! sisk@kl.dk 

Emneord
Byråd, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lindholm sag får S-politiker til at melde sig ud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger