Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.02.2019 kl. 12.20

Klistermærkekrig mellem skole og ung politiker

En lille sag om klistermærker på en folkeskole fik konsekvenser, da Fanøs byrådsmedlem Frej Kofoed Petersen (K) valgte at tage sagen op på sin Facebookside. Det fik skolen til at klage til borgmesteren.

En lokal skole på Fanø har været udsat for en mild grad af hærværk, da der flere steder på skolen er blevet sat klistermærker fra både Konservative og Stram Kurs på skolens ejendele. Det er imidlertid ikke det, der har fået hverken skole eller byrådspolitikere til at reagere.

Tværtimod var det da lærerne pillede klistermærkerne ned, at Fanøs yngste byrådsmedlem, Frej Kofoed Petersen (K), reagerede ved at lægge en video på Facebook, hvor han beskyldte lærerne på Fanø Skole for at bruge metoder, der hører til i slyngelstater og bananrepublikker til. Han mente, at kun klistermærkerne fra Stram Kurs var blevet fjernet, og kaldte det for censur fra lærernes side.

Det fik kritikken til at hagle ned over ham, hvorefter han måtte undskylde i et nyt opslag på Facebook, hvor han forklarer således:

– Jeg brugte udtrykket, fordi censur af partier ikke hører sig til i et demokrati. Sammenligningen var måske lidt for kæk, og sikkert heller ikke passende at lave som kommunalbestyrelsesmedlem om ansatte i sin egen organisation. Jeg beklager, hvis det har ramt eller krænket nogle ansatte på deres faglige stolthed, skrev han i et opslag på Facebook.

LÆS OGSÅ Rudersdal vil sammenlægge otte skoler til fire

Beklager fejlen

I videoens kommentarspor på Facebook gjorde elever på skolen Frej Kofoed Petersen opmærksom på, at klistermærkerne blev fjernet, fordi de blandt andet var klistret på et whiteboard i et klasselokale. I JydskeVestkysten fortalte formanden for Esbjerg-kredsen i Danmarks Lærerforening, Kenneth Nielsen, at klistermærker fra Stram Kurs blev fjernet, fordi de var klistret på borde, hvor der sad syriske flygtningebørn.

Frej Kofoed Petersen beklager fejltagelsen, men lærerne på Fanø Skole accepterer dog ikke undskyldningen. De har nu klaget over ham til borgmesteren og kommunaldirektøren på Fanø.

– Vi har brugt meget tid på at rydde op efter sagen. Alt sammen, fordi Frej Kofoed Petersen syntes, at han havde et vigtigt budskab, der skulle ud - uden overhovedet at have undersøgt substansen i anklagerne. Han har ikke talt med en eneste lærer. Men det er en gratis omgang for ham, som har store konsekvenser for os andre. Vi giver derfor ikke meget for hans forklaring. Skaden er sket. Nok er nok, skriver Jonas Tauman, tillidsmand for lærerne på Fanø Skole, i brevet til Fanø Kommune.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger er Frej Kofoed Petersen som følge af videoen blevet kaldt til møde med borgmester Sofie Valbjørn (Alt), kommunaldirektør Vibeke Finch, formand for Børne-og Kulturudvalget Niels Heinel (Miljølisten) og velfærdschef Søren Lück Madsen.

LÆS OGSÅ DF vil bremse større skoledistrikter med lovfinte

Frej Kofoed Petersen er dog ikke vendt tilbage på JydskeVestkysten henvendelse, og hverken Sofie Valbjørn eller Niels Heinel vil kommentere på mødet, oplyser Jydske Vestkysten.

Svært samarbejde

Frej Kofoed Petersen er medlem af Børne-og Kulturudvalget, som skoleområdet og dermed Fanø Skole hører under. Et samarbejde, der fremover kan blive vanskeligt, mener lærernes tillidsmand.

– Denne her sag har givet os nogle svære betingelser for at kunne samarbejde med Frej Kofoed Petersen. Vi håber, at mødet vil resultere i, at man bakker os op i, at videoen var over stregen for, hvad man kan tillade sig overfor kommunens ansatte, siger han.

Lærerne på Fanø Skole har inviteret Frej Kofoed Petersen til et personalemøde på Fanø Skole torsdag den 28. februar, hvor han får lejlighed til at forklare sig. En invitation, som Frej Kofoed Petersen endnu ikke har svaret på, fortæller Jonas Tauman til Jydske Vestkysten. sisk@kl.dk 

LÆS OGSÅ Omstridt skolesammenlægning vedtaget

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Klistermærkekrig mellem skole og ung politiker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger