Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.02.2019 kl. 10.45

Facebookbyggeri kritiseres af Odenseborgmester

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), kritiserer underleverandørerne til Facebookbyggeriet, der er afsløret i både løndumping og mistanke om skattesnyd. De var røget ud på røv og albuer fra et kommunalt byggeri, siger han.
tekst Signe Rosa Skelbæk

To betændte sager med manglende lønudbetalinger for op mod 15 millioner kroner til flere hundrede udenlandske ansatte og mistanke om systematisk skattesnyd får nu Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til at kritisere underleverandører på Facebooksbyggeriet. Samtidig opfordrer han de danske skattemyndigheder til at se nærmere på sagen.

– Hvis det var foregået på et kommunalt byggeprojekt i Odense Kommune, så var de underleverandører røget ud på røv og albuer, siger Odense-borgmesteren til Fyens Stiftstidende.

Det er Fagbladet 3F, der har afsløret de kritisable forhold hos Facebooks underleverandører.

Et hint til Skat

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel lægger overfor Fyens Stiftstidende ikke skjul på, at han forventer, at der bliver ryddet op i sagerne på byggegrunden i Tietgenbyen, selv om der er tale om en privat byggeplads. Han opfordrer samtidigt Skat til at se nærmere på de omtalte sager og de pågældende underleverandører.

LÆS OGSÅ Klima, økonomi og arbejdsmiljø kalder på nye anlæg

– Der må være nogle alarmklokker, der ringer hos Skat, når man kan se, at der er nogen, der unddrager sig skat for at kunne dumpe lønnen.
Jeg vil kraftig opfordre Skat til at kigge de her sager efter og se, om der er et hul i skattelovgivningen, som man kan misbruge til at dumpe lønnen og undgå at betale skat, siger han til Fyens Stiftstidende.

Reglerne skal overholdes

Facebooks kommunikationsansvarlige i Norden, Peter Münster skriver følgende til Fyens Stiftstidende:

– Vi er tydelige om vores forventninger til vores globale entreprenører: De skal færdiggøre deres byggeri under hensyntagen til lokal sædvane og i streng overensstemmelse med lokale regler. Disse forventninger gælder for alle underleverandører. Vi er i kontakt med Mace for at få yderligere information om deres tilgang til sagen. Vi har fuld tillid til, at de kan håndtere alle sager vedrørende deres underleverandører på passende vis.

Underleverandørerne, Mace, har ikke kommenteret sagen, trods aftale herom, oplyser Fyens Stiftstidende. sisk@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Facebookbyggeri kritiseres af Odenseborgmester Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger