Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
25.02.2019 kl. 13.50

Regeringen forlænger uddannelse til flygtninge

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har i dag indgået en aftale om at forlænge integrationsgrunduddannelsen, der skal hjælpe flygtninge ind på arbejdsmarkedet.
tekst Signe Rosa Skelbæk

I foråret 2016 indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en trepartsaftale om at få flere flygtninge og familiesammenførte ind på arbejdsmarkedet. Et centralt element i aftalen var integrationsgrunduddannelsen (IGU), der via en kombination af praktik og skoleundervisning skal bane vejen for, at flygtninge og familiesammenførte til flygtninge får en indgang til det danske arbejdsmarked, skriver KL i en pressemeddelelse.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har i dag d. 25. februar indgået aftale om at forlænge IGU-ordningen til 30. juni 2022.

Aftalen glæder Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V):

– Selvom langt flere nytilkomne flygtninge er kommet i arbejde siden trepartsaftalen i 2016, så er der stadig mange flygtninge, som står uden for arbejdsmarkedet. Derfor glæder det mig, at vi i dag har indgået en rigtig god aftale med arbejdsmarkedets parter om at forlænge IGU’en, som for mange kan være en trædesten ind på arbejdsmarkedet. Ordningen er et rigtig godt redskab til at gøre flere flygtninge selvforsørgende, så de på lige fod med alle andre kan bidrage til samfundet, så længe de er her, siger hun i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Enhedslisten vil lade arbejdsløse flygtninge holde ferie

Indtil videre er der registreret 1.890 IGU-aftaler rundt i hele landet. Forløbet fungerer som et samarbejde mellem kommune, virksomheder og medarbejdere og også KL's formand, Jacob Bundsgaard, vurderer, at forlængelsen af uddannelsen er et skridt i den rigtige retning:

– Vi er tilfredse med, at IGU-ordningen nu forlænges. Arbejdsmarkedets parter har et stort ansvar for at tilvejebringe de åbninger, som kan sikre, at flygtninge og familiesammenførte kommer i beskæftigelse. Det arbejde vil kommunerne også fremadrettet understøtte aktivt. Vi havde gerne set, at ordningens aldersgrænse blev lempet, og at ordningen udvides til at omfatte flere målgrupper, så endnu flere kan få gavn af den. Derfor ønsker vi at se på afgrænsningen, når IGU'en evalueres frem mod 2022, siger han i pressemeddelelsen. sisk@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen forlænger uddannelse til flygtninge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger