Modelfoto. (Foto: Colourbox)
Modelfoto. (Foto: Colourbox)
25.02.2019 kl. 11.17

Lærer sigtet for at filme elever i omklædningsrum

Nordjyllands Politi har den 22. februar anholdt en 36-årig mand og sigtet ham for blufærdighedskrænkelse. Politiet mistænker ham for at have filmet nogle skoleelever uden deres vidende. Den sigtede er en ansat på Karensmindeskolen i Støvring i Rebild Kommune.
tekst Signe Rosa Skelbæk

Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en sag om en 36-årig mand, der er sigtet for at have filmet elever i et omklædningsrum på en skole i Støvring. TV2 oplyser, at der er tale om en lærer, men dette er hverken bekræftet i Politiets pressemeddelelse eller i Rebild Kommunes.

Karensmindeskolens ledelse indgav den 4. februar en anmeldelse til politiet, da man havde fundet en rygsæk i et af skolens omklædningsrum, som tilsyneladende indeholdt noget overvågningsudstyr. Politiet indledte straks en efterforskning af sagen og fandt i den forbindelse optagelser af nogle elever fra skolen i færd med at klæde om. Politiet har sidenhen kunnet fastslå, hvem ejeren af optagelserne er, og det har vist sig at være en 36-årig mandlig ansat fra Karensmindeskolen i Støvring.

Den 36-årige mand er blevet afhørt og derefter sigtet af politiet, som fortsætter efterforskningen i den kommende tid. Den 36-årige er fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Fuldstændig uacceptabelt

Vibeke Lei Stoustrup er direktør i Rebild Kommune med blandt andet ansvar for skoleområdet. Hun beklager situationen dybt.

LÆS OGSÅ Glansbilledet der gik op i røg
FOR ABONNENTER

– Det er naturligvis fuldstændig uacceptabelt det, der er sket her, og jeg kan ikke beklage det nok over for de børn, der er blevet filmet uden deres vidende. Heldigvis er der på nuværende tidspunkt ikke noget, der tyder på, at materialet er blevet delt med andre, siger hun i en pressemeddelelse fra kommunen.

– Jeg er glad for, at skolen handlede så hurtigt og konsekvent, som de gjorde, da de blev opmærksomme på sagen, og jeg må rose det gode samarbejde, der har været med politiet. Det har været afgørende for, at sagen er blevet stoppet nu, siger Vibeke Lei Stoustrup.

Ikke tale om delinger           

I dag mandag er elever, forældre og kolleger på Karensmindeskolen blevet orienteret om sagen og den seneste udvikling i den. Desuden holder skolen et dialogmøde for forældrene i morgen tirsdag den 26. februar kl. 17.

Vicepolitiinspektør Frank Olsen fremhæver dog, at der på nuværende tidspunkt ikke er tegn på, at der er sket delinger af noget af det beslaglagte materiale.

LÆS OGSÅ Skolebrande koster dyrt
FOR ABONNENTER

– Det, vi kan sige, er, at der nu ligger et stort efterforskningsarbejde foran os. Vi er i fuld gang med at danne os et overblik over sagen, dokumentere forholdene og kortlægge de spor, blandt andet de tekniske spor, der måtte forefindes, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Der har været mulighed for elever og forældre for at søge råd, hjælp og vejledning hos en børnepsykolog fra Rebild Kommunes PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, red.), og skolens ledelse har som altid stået til rådighed for spørgsmål, oplyser Rebild Kommune. sisk@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lærer sigtet for at filme elever i omklædningsrum Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger