Arkivfoto
Arkivfoto
20.02.2019 kl. 15.00

Nu er det besluttet: Kommune fyrer 100 medarbejdere

Mindst 100 ansatte i Odense Kommune mister deres arbejde. Det har kommunens økonomiudvalg besluttet på sit møde i dag onsdag.

Odense kommune vil spare 60 millioner kroner ved at fyre omkring ti procent af kommunens administrative medarbejdere. Det har økonomiudvalget ifølge Ritzau besluttet på sit møde i dag onsdag.

De ti procent svarer til mindst 100 medarbejdere. Besparelsen er et af flere tiltag som skal skaffe 200 millioner kroner i 2020. De skal bruges på den nære velfærd.

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) offentliggjorde allerede fredagen før vinterferien sine planer om at skære i administrationen.

– Der er ingen, der går på arbejde i Odense Kommune, uden at skabe en værdi, og derfor er det ikke nogen let beslutning. Men vi står over for enorme økonomiske udfordringer og bliver nødt til at vælge. Og jeg vælger velfærden, sagde Peter Rahbæk Juel.

LÆS OGSÅ Den store antiautoritære revolution har ramt politikerne
FOR ABONNENTER

Odense Kommune nedsætter i forbindelse med de administrative besparelser en taskforce, der skal undersøge, hvor store udfordringer Odense står for på børne- og ældreområdet. Taskforcen skal afrapportere inden sommerferien, så dens arbejde kan blive inddraget i næste års budget. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nu er det besluttet: Kommune fyrer 100 medarbejdere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger