De danske landeveje kommer til at lægge asfalt til en prolog og to etaper i cykelløbet Tour de France i 2021. (Foto: Colourbox)
De danske landeveje kommer til at lægge asfalt til en prolog og to etaper i cykelløbet Tour de France i 2021. (Foto: Colourbox)
20.02.2019 kl. 16.25

Medie om Tour de France i Danmark: Disse kommuner bliver start- og målbyer

Verdens største cykelløb skal starte i København i 2021. Og en række kommuner får besøg af Tour de France-showet.

Tour de France kommer til Danmark i 2021. Det blev offentliggjort i dag under en smule forvirring. Først offentliggjorde det franske medie Europe 1 et interview med direktøren for Tour de France, Christian Prudhomme, hvor han fortalte om symbiosen mellem cykelbyen København og verdens største cykelløb.

Kort tid efter tweetede finansminister Kristian Jensen om, hvor glad han var for nyheden. Siden fjernede det franske medie historien, og det samme gjorde Kristian Jensen med sit tweet. Men nu har Europe 1 offentliggjort en mere uddybende version, der bekræfter, at Tour de France skal starte i København, og at både prolog og de frøste to etaper skal køres i Danmark.

Ifølge Europe 1 skal den såkaldte prolog, som er en 13 kilometer lang, individuel tidskørsel, både starte og slutte i København. Det betyder ifølge løbsdirektør Prudhomme, at feltet af cykelryttere skal passere "smukke monumenter" i hovedstaden.

Efter prologen skal feltet til Roskilde, hvor domkirkebyen lægger vej til starten på den første rigtige etape efter prologen. Den bliver 190 kilometer lang og skal gå til Nyborg. Prudhomme forventer, at det vil give løbet "noget formidabelt", at cykelrytterne skal krydse Storebæltsbroen.

LÆS OGSÅ 15 kommuner og fondsmillioner skal løfte Hærvejen til international særklasse

Den sidste etape i Danmark skal gå fra Vejle til Sønderborg over i alt 170 kilometer jysk asfalt. jki@kl.dk

Emneord
Kultur, Fritid, Turisme

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Medie om Tour de France i Danmark: Disse kommuner bliver start- og målbyer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger