Foto: Jobcentrets Ofre / Facebook
Foto: Jobcentrets Ofre / Facebook
19.02.2019 kl. 13.44

Trækker sig: Formand for aktivister på kontanthjælp siger stop

Forening Jobcentrets Ofre skal have ny formand. Den nuværende formand, Kim Madsen, har besluttet, at han ikke vil fortsætte på posten, som har ført til skideballer og udskamning.

Foreningen Jobcentrets Ofre, der samler kontanthjælpsmodtagere i protest mod jobcentrenes indsats, skal have ny formand ved årsskiftet. Det har den nuværende formand Kim Madsen meddelt i foreningens facebookgruppe.

Formanden begrunder stoppet med, at det er opslidende at være leder af Jobcentrets Ofre, og at det manglende engagement blandt medlemmerne tærer på kræfterne.

– Jeg føler mig hårdt ramt, når jeg dag ud og dag ind opfordrer til, at alle skal gøre en indsats, både hjemme fra sygesengen samt være aktive i gadebilledet. Og jeg så oplever, at kun få ud af vores 15.000 medlemmer gider at dele opslag, gider at stå frem eller være aktive lokalt, skriver Kim Madsen.

Protest og debat

Formanden har ad flere omgange været i fokus i medierne. Blandt andet var han en af de kontanthjælpsmodtagere, der protesterede mod den ulovlige praksis på Københavns Kommunes jobcenter på Lærkevej i nordvestkvarteret, hvor kontanthjælpsmodtagere blev underkastet lægeundersøgelser i et lokale på jobcentret.

LÆS OGSÅ Solrød får ny job- og socialchef fra statslig styrelse

Ligeledes har han været en aktiv debattør, hvor han blandt andet kom i clinch med Liberal Alliances folketingsmedlem Laura Lindahl i DR-programmet Debatten, hvor han deltog. Her satte Lindahl spørgstegn ved, hvordan det kunne være, at Kim Madsen kunne være formand for en forening og arrangere demonstrationer og fungere som bisidder, når han samtidig fastholdt, at han var for syg til at passe et almindeligt arbejde.

Og senest optrådte han i en række artikler i Berlingske, hvor han fortalte om sin egen kamp for at blive tilkendt fleksjob. Det lykkedes ham sidste år efter en årelang periode på kontanthjælp at vinde, det han kalder, "en årelang kamp mod systemet".

Søvnløse nætter

Men aktivismen og opmærksomheden har slidt på Kim Madsen, og det er derfor, at han nu vil overlade formandsstolen til en anden.

– Jeg har nydt at være den, som turde det hele. Jeg har nydt at kunne hjælpe mange på min vej. Det har dog også haft sine omkostninger. Jeg har stået på mål for mange ting. Jeg er blevet udskammet offentligt, jeg har haft utallige søvnløse nætter på grund af alle de, som lider i systemet. Jeg har tilsidesat en masse personlige ting til fordel for alle de, som jeg kæmpede for. Men jeg har nydt det, og jeg fortryder ikke et eneste minut som frontkæmper, ivrig debattør samt som bisidder og partsrepræsentant for rigtig mange borgere, som er ramt af jobcentrenes umenneskelige behandling, skriver han i sit indlæg.

LÆS OGSÅ Ny socialdirektør i Nordfyn

Kim Madsen har dog ikke tænkt sig at stoppe som aktivist og debattør, skriver han.

Den kommende formand, der skal overtage fra årsskiftet, skal vælges på en generalforsamling i foreningen på et endnu ikke fastsat tidspunkt. Foreningens Jobcentrets Ofre har en åben facebookgruppe som sit omdrejningspunkt. Her er 15.000 medlemmer. Gruppen blev stiftet af Kim Madsen i 2014. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Trækker sig: Formand for aktivister på kontanthjælp siger stop Felter med * skal udfyldes
 
Af: Torben Poczkaj
Den 06.01.2020 kl. 20:41

Hvornår trækker han sig

svar på: Trækker sig: Formand for aktivister på kontanthjælp siger stop

Nu er vi kommet til året efter, og der er intet sket. Kan journalisten fortælle folk, hvornår der kommer en ny formand i foreningen. Vi er rigtig mange der sidder og følger Kim, Journalisterne og gruppen, og kan ikke se, at der sker noget i sagen.
Så opfordrer hermed journalisten til at følge op på denne historie.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger