Læsefærgen skal udskiftes. Arkivfoto
Læsefærgen skal udskiftes. Arkivfoto
19.02.2019 kl. 09.30

Økommune tættere på ny færge

En ny såkaldt single-enderfærge skal afhjælpe Læsøs flaskehalsproblemer i højsæsonen.

Bestyrelsen i færgeselskabet, der står for overfarten mellem Læsø og Frederikshavn, har netop besluttet, at bruge 190 millioner kroner på en ny færge. Den skal afløse den normale færge, der så i stedet skal bruges som ekstra-færge i spidsbelastningsperioder.

Beslutningen, som blev taget med stemmerne tre mod en, glæder borgmester Karsten Nielsen (DF).

– Vi skal leve af turisterne, og de vil få flere afgange af vælge mellem, når vi vælger den her løsning. Vi vil jo gerne have gæster til øen, og så det er vigtigt, at man har en optimal færgeforbindelse, siger han i en pressemeddelelse.

Færgen koster 190 millioner kroner og er en såkaldt single-enderfærge – altså en færge, som kun kan åbne i den ene ende. Single-enderfærgen er mindre end den alternative løsning, som blev forkastet, men den vil efter planen have flere afgange og dermed give mere fleksibilitet for øboerne og de turister, der besøger øen.

LÆS OGSÅ Læk af fortrolige oplysninger fra byråd koster 10.000 kroner i bøde

– I det her barske farvand, som vi sejler i, kan vi ikke lide en dobbelt-enderfærge, der er åben i begge ender. Derfor er den rigtige færgetype for Læsø én, der kun er åben i den ene ende. Det giver en større tryghed, siger Karsten Nielsen.

Han forklarer desuden, at der i øjeblikket er rigeligt med kapacitet på overfarten. Problemet er bare, at passagererne klumper sig sammen på bestemte tidspunkter og derfor skaber flaskehalse. Det kan hyppigere afgange afhjælpe.

Inden færgekøbet kan gennemføres, skal kommunalbestyrelsen i Læse Kommune godkende købet. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Økommune tættere på ny færge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger