Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.02.2019 kl. 12.57

Kommune forbereder civilt søgsmål mod byrådspolitiker

Et flertal i Økonomiudvalget i Haderslev Kommune har besluttet at forberede et civilt søgsmål mod byrådspolitiker.

Haderslev Kommune har besluttet at indlede forberedelser til et civilt søgsmål mod byrådspolitikeren Mogens Rerup (EL). Beslutningen blev truffet på et lukket punkt på Økonomiudvalgets møde i går mandag. Det bekræfter kommunaldirektør Willy Feddersen.

– For det første vil jeg sige, at jeg er overrasket over, at man har kunnet læse om det på de sociale medier, da der var tale om en lukket sag på Økonomiudvalgets dagsorden. For det andet kan jeg bekræfte, at der er truffet en beslutning om at indlede en forberedelse af et civilt søgsmål, siger Willy Feddersen til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Kommunaldirektøren fortæller, at det civile søgsmål er rettet mod byrådsmedlem Mogens Rerup. Han vil dog ikke fortælle, hvorfor Økonomiudvalget mener, at der er grundlag for et civilt søgsmål.

– Det fremgår af dokumentationen, som var på det lukkede punkt på dagsordenen, siger Willy Feddersen.

LÆS OGSÅ På Danmarks bedste offentlige arbejdsplads styrer medarbejderne selv

Han bekræfter desuden, at den potentielle fremgangsmåde vil være, at en række medarbejdere anlægger et civilt søgsmål mod Mogens Rerup, og at kommunen vil betale sagens omkostninger.

I krig mod kontrolenhed

Retsagen vil være en foreløbig kulmination på længere tids stridigheder mellem byrådsmedlemmet Mogens Rerup og kommunens administration.

Ifølge Mogens Rerups åbne facebookside, hvor han ofte har beskrevet stridighederne, har han fungeret som bisidder for en række borgere. Han gik blandt andet som partsrepræsentant med til møder i kommunens jobcenter, hvor han selv var chef i ti år.

Det er i forbindelse med hans virke som partsrepræsentant, at han er kommet på kollisionskurs med både ledelse og menige medarbejdere i kommunen.

For en uge siden offentliggjorde han på sin facebookside et længere indlæg, hvor han beskrev to sager, som han er partsrepræsentant i. Her offentliggjorde han blandt andet navnet på en medarbejder i kommunens kontrolenhed, som han mener har handlet uloviligt og drevet to psykisk sårbare borgere til sammenbrud.

Efter Rerups indlæg fik både medarbejderen og dennes barn tilsendt trusler. Det fik Haderslev Kommunes direktør for erhvervs- og borgerservice, Rune Larsson, til at skrive en opsang til Mogens Rerup. Ifølge Jydske Vestkysten bad Rune Larsson om, at Mogens Rerup bidrog til at dæmpe gemytterne på de sociale medier.

Den opfordring blev ikke vel modtaget af Mogens Rerup, der i Jydske Vestkysten forklarede, at han var ked af, at der var fremsat trusler, men at det aldrig ville være sket, hvis den pågældende medarbejder havde opført sig ordentligt, som han sagde.

Angreb på ytringsfrihed

De lange stridigheder har nu ført til, at et civilt søgsmål fra en række ansatte i kommunen er under forberedelse. Det civile søgsmål skal gå på æreskrænkende kommentarer fra Mogens Rerup.

Rerup skriver på sin facebookside, at han opfatter beslutningen om at indlede et civilt søgsmål, som et angreb på sin ytringsfrihed, ligesom han kalder indstillingen på det lukkede punkt på Økonomiudvalgets dagsorden for et usagligt partsindlæg.

– Jeg ser den kommende retssag – jeg har en advokat parat – som en del af en fortløbende proces, hvor kommunaldirektøren i 4 til 5 år har forsøgt at få mig fjernet. Willy (Feddersen, red.) vil ikke finde sig i, at der er nogen, der blander sig i administrationens arbejde. Jeg finder det hele som et klart angreb på min ytringsfrihed, skriver Mogens Rerup på sin facebookside.

I det lange indlæg skriver han desuden, at han havde anmodet om, at sagen blev flyttet til den åbne dagsorden, men at det ønske ikke blev imødekommet. Han skriver desuden, at kommunens ledelse har oplyst ham, at fem ansatte modtager psykologhjælp som følge af deres kontakt med Mogens Rerup. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune forbereder civilt søgsmål mod byrådspolitiker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger