Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.02.2019 kl. 10.45

Sender advarsel til rengøringsfirma: Vil ikke medvirke til social dumping

Rebild Kommune sender advarsel til omstridt rengøringsfirma for forkert lønudbetaling, manglende arbejdstøj, id-kort og børneattester på medarbejderne.

Efter at Varde Kommune fyrede rengøringsfirmaet KN Rengøring, har Rebild Kommune undersøgt kommunens engagement med virksomheden. Det har medført en formel advarsel til KN Rengøring, hvor Rebild Kommune truer med at ophæve kontrakten, med mindre rengøringsfirmaet retter op på en række problemer. 

– Vi har fundet en række fejl, som firmaet har fået en kort frist til at rette op, siger kommunaldirektør Jes Lunde og fortsætter:

– Men der er ikke dokumenteret fejl, der giver grundlag for at ophæve kontrakten.

Under en gennemgang af virksomhedens arbejde på to af kommunens skoler har Rebild Kommune fundet frem til syv punkter, hvor virksomheden ikke har overholdt kontrakten.

LÆS OGSÅ Esbjerg vil sende flere opgaver i udbud

De kritisable forhold er blandt andet, at en række medarbejdere ikke har fået den korrekte løn. Rebild Kommune har heller ikke fået dokumentation for at samtlige KN Rengørings ansatte har fået et ansættelsesbevis.

Desuden kunne nul ud af syv medarbejdere fremvise et id-kort ved kontrolbesøg, og to af de syv medarbejdere bar ikke virksomhedens logo på deres tøj, som kontrakten mellem kommunen og virksomheden ellers kræver. Desuden manglede der øjenskylningsudstyr til rengøringspersonalet på den ene af skolerne, og kommunen kræver i advarslen også, at der foreligger sikkerhedsdatablade til de rengøringsmidler, som personalet arbejder med.

Endelig beder Rebild Kommune om, at virksomheden fremsender børneattester på samtlige medarbejdere.

KN Rengøring blev fyret i Varde Kommune, fordi kommunen mener, at flere medarbejdere i rengøringsvirksomheden ikke havde gyldig arbejds- og opholdstilladelse. Virksomheden afviser, at det skulle være tilfældet.

LÆS OGSÅ Ny OPS-enhed mødes med kommunal skepsis allerede inden den er dannet

I Rebild Kommune skulle der dog være styr på tilladelserne, siger kommunaldirektør Jes Mortensen.

– Det er for Rebild Kommune helt afgørende, at arbejdsforholdene er i orden, så vi ikke medvirker til social dumping. Vi har gennem undersøgelsen nu fået dokumenteret, at forholdene omkring løn og arbejds- og opholdstilladelser er i orden – bortset fra enkelte fejl, der skal rettes op indenfor en kort frist.

KN Rengøring har fået indtil 1. marts til at rette op på de kritisable forhold. Sker det ikke, kan Rebild Kommune udstede endnu en formel advarsel og ultimativt ophæve kontrakten med virksomheden. jki@kl.dk

Emneord
Udbud, Udlicitering

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sender advarsel til rengøringsfirma: Vil ikke medvirke til social dumping Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger