Fredericia mangler SOSU'er til blandt andet ældreplejen. Det skal et nyt pilotprojekt forsøge at skaffe. Foto: Colourbox
Fredericia mangler SOSU'er til blandt andet ældreplejen. Det skal et nyt pilotprojekt forsøge at skaffe. Foto: Colourbox
18.02.2019 kl. 11.13

Mere i løn og kortere uddannelse skal sikre SOSU'er i Fredericia

Et kortere grundforløb og elevløn i stedet for SU skal sikre flere SOSU'er i Fredericia Kommune, der har indgået et samarbejde med SOSU-skole.

Kommuner rundt omkring i landet efterspørger SOSU'er til det stigende antal ældre. I Fredericia Kommune skal et pilotprojekt afklare, om en ændring af uddannelsen kan øge rekrutteringen.

Pilotprojektet er et samarbejde mellem Frederica Kommune, dens jobcenter og Social- og Sundsskolen i Fredericia, Vejle og Horsens. Kort fortalt går projektet ud på, at grundforløbet på SOSU-uddannelsen bliver afkortet fra 20 uger til otte uger, og at eleverne i stedet for SU får elevløn.

Det skal tiltrække et nyt segment til SOSU-uddannelsen, forklarer Pernelle Jensen (V), der er formand for uddannelsesudvalget i Fredericia Kommune.

– Vi tror på, at vi med nogle få ændringer kan tiltrække en helt ny målgruppe, så vi på sigt kan rekruttere endnu flere dygtige elever til de mange opgaver, vi har i Fredericia Kommune. Vi har allerede et godt samarbejde med Social- og Sundhedsskolen og vil gerne intensivere vores samarbejde og gå nye veje sammen med de uddannelsesinstitutioner, som uddanner vores fremtidige medarbejdere. Det har vi med succes gjort på vores nye traniee-læreruddannelse, og vi tror, at vi kan bruge de gode erfaringer på andre velfærdsområder, siger Pernelle Jensen.

LÆS OGSÅ Sosu-assistenter med studenterhue mærker fordomme

Pilotprojektet omfatter et enkelt hold SOSU-elever på i alt 15 elever, der bliver ansat som elever i Fredericia Kommune.

Projektet er et led i Fredericia Kommunes initiativ "Hænder nok", som skal sikre arbejdskraft til de kommunale velfærdsområder, forklarer Inger Nielsen (DF), der er næstformand i Uddannelsesudvalget.

– Hænder nok er et win-win projekt, hvor vi hæver uddannelsesniveauet, sikrer flere dygtige medarbejdere til vores kernevelfærd og får flere i beskæftigelse. Der er mange fredericianere, der gerne vil i gang med en uddannelse eller i arbejde, men som har brug for at tage en anden vej end den slagne. Jeg er rigtig glad for, at vi med projektet her kan forsøge at åbne flere muligheder for både unge og voksne, der gerne vil i gang med en uddannelse, men som har brug for mere økonomi end SU, siger Inger Nielsen.

Initiativet "Hænder nok" blev skudt i gang i oktober sidste år. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Start på sosu-uddannelsen og end med en Phd.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Mere i løn og kortere uddannelse skal sikre SOSU'er i Fredericia Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger