Omkring 50.000 spiller skak i dag. Foto Dansk Skoleskak
Omkring 50.000 spiller skak i dag. Foto Dansk Skoleskak
08.02.2019 kl. 12.00

Tusindvis af elever fatter en brik

Omkring 50.000 elever fra 293 skoler er samlet omkring brættet i dag, hvor Skolernes Skakdag løber af stablen. Dansk Skoleskaks generalsekretær glæder sig over rekordstor interesse for den analoge læringsaktivitet.

Formand for KL's Børne- og Undervisningsudvalg, Herlevborgmester Thomas Gyldal Petersen (S), stod for den officielle åbning af Skolernes Skakdag i morges på Balsmoseskolen i Egedal.

– Skolernes Skakdag er en spændende læringsaktivitet, som skoler og kommuner landet over er involveret i. Skoleskak engagerer og motiverer eleverne i stort antal, hvilket vi i KL har bemærket med interesse. Jeg glæder mig over fra ringside at se de mange engagerede elever, der træner fokus og koncentration via bræt og brikker, siger Thomas Gyldal Petersen.

Rekordstor interesse

Dansk Skoleskaks næstformand Jesper Zwisler og generalsekretær Mads Jacobsen deltager også. Sidstnævnte glæder sig over, at der i en digital tid er så stor interesse for det analoge spil. 600 skoler har i dag skoleskak som frivillig eller obligatorisk læringsaktivitet.

– I en tid, hvor mange kigger mere på en skærm end på hinanden, oplever vi i Dansk Skoleskak rekordstor interesse for vores analoge læringsaktiviteter og Skolernes Skakdag. I dag er der premiere på det nye Fortknight-skak, der kombinerer elementer fra Fortnite (Computerspil, red.) med skakspillets respekt, håndtryk og øjenkontakt, siger Mads Jacobsen. tkn@kl.dk 

LÆS OGSÅ KL-udspil: Fælles start på ungdomsuddannelsen kan give bedre valg

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tusindvis af elever fatter en brik Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger