Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
08.02.2019 kl. 11.00

Kommunalpolitiker kalder stjernearkitekts hus for grimt

Arkitekten Bjarke Ingels har fået afslag på at bygge nyt hovedkvarter, fordi det er grimt og ikke klimavenligt nok.
tekst Rudi Holm

Den internationalt kendte arkitekt Bjarke Ingels er kommet i stærk modvind i Københavns Kommune, hvor han har fået afslag på at bygge en 27 meter høj bygning som hovedkvarter for sin egen virksomhed Arkitektfirmaet BIG.

Kontorbyggeriet skulle ligge ved Sundmolen i Københavns Nordhavn og primært bestå af beton og glas. Onsdag afviste Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg imidlertid byggeriet med begrundelsen, at det er grimt og ikke klimavenligt nok.

– Det er meget sjældent, vi hiver i nødbremsen på denne måde i forhold til lokalplaner, men det her byggeri er simpelthen historisk grimt. Byggeriet skal jo stå ved indsejlingen til Københavns Havn, og det passer meget dårligt ind i omgivelserne. Vi er jo valgt på holdninger, og vores holdning er, at det er sjældent grimt, lød efterfølgende fra det konservative medlem af teknik- og miljøudvalget Jakob Næsager (K).

Arkitekten selv tager betegnelsen "grimt" som et kompliment.

LÆS OGSÅ Færgebyen Hou får en ny maritim bydel

– Så er det i hvert fald lykkedes os at lave noget, han ikke er ligeglad med. Det er en form for kompliment at bidrage til danmarkshistorien på den måde. Og derudover kan jeg ikke sige andet, end at det synes jeg jo ikke. Jakob Næsager er næppe blevet valgt ind på rådhuset på grund af sin æstetiske sans. Det håber jeg i hvert fald ikke. Jeg håber, det er, fordi han som politiker er med til at varetage byens og borgernes interesser og bakke op om de processer, hans egne embedsmænd har været en del af, siger Bjarke Ingels til Politiken. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunalpolitiker kalder stjernearkitekts hus for grimt Felter med * skal udfyldes
 
Af: David Svarrrr
Rational Intuitive IVS
Den 19.02.2019 kl. 19:19

Og hvor var det lige at der var et par fotos af dette grimme byggeri, så vi kan lege smagsdommere

svar på: Kommunalpolitiker kalder stjernearkitekts hus for grimt

Vi skal da se hvad vi taler om??

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger