Borgmester Peter Rahbæk Juel vil spare på de kolde hænder. Foto Odense Kommune
Borgmester Peter Rahbæk Juel vil spare på de kolde hænder. Foto Odense Kommune
08.02.2019 kl. 12.00

Borgmester vil fyre hver tiende i administrationen

Odense Kommune mangler en halv milliard kroner for at kunne dække de voksende udgifter til et stigende antal børn og ældre. Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) vil skære 60 millioner kroner af kommunens administrationsudgifter. Det svarer til 100 medarbejdere.

Odensens Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) melder ud, at han agter at skære 100 stillinger i kommunens  administration og på den måde finde 60 millioner kroner, der i stedet kan bruges på børnene og de ældre.

Beløbet svarer til cirka 10 procent af de administrative udgifter.

– Der er ingen, der går på arbejde i Odense Kommune, uden at skabe en værdi, og derfor er det ikke nogen let beslutning. Men vi står over for enorme økonomiske udfordringer og bliver nødt til at vælge.

Og jeg vælger velfærden, siger Peter Rahbæk Juel til Fyens Stiftstidende.

LÆS OGSÅ Den store antiautoritære revolution har ramt politikerne
FOR ABONNENTER

Borgmesteren ønsker at søge hjælp, indsigt og konkrete bud fra en såkaldt velfærds-taskforce samt fra borgere og medarbejdere for at finde det trecifrede millionbeløb, der skal sikre velfærd til et stigende antal børn og ældre.

–Taskforcen skal være med til at kvalificere de prognoser og det talmateriale, vi har nu, og komme med forslag til tiltag. Men beslutningerne skal træffes af os som politikere, siger borgmesteren endvidere til Fyens Stiftstidende. 

Færre kolde hænder kan presse de varme

På baggrund af udmeldingen advarer HK og Djøf mod at skelne mellem kolde og varme hænder. Fagforbundene påpeger, at fyringer risikerer at presse de administrative opgaver ud til medarbejdere i den borgernære velfærd, som borgmesteren netop vil skåne.

I Odenses Børn- og Ungeforvaltningen har fyringer af op mod hver ottende medarbejdere i administrationen kort før jul ifølge forvaltningen selv resulteret i, at det tager længere tid at implementere ny lovgivning, at borgere må vente længere tid på svar på henvendelser, og at støtte og udvikling sker i mindre omfang.

LÆS OGSÅ Budgetchok: Kolding nedlægger 141 stillinger

Alligevel fastholder Peter Rahbæk Juel, at millionbesparelser på administrationen er den rette vej at gå.

– Men det er den hårde del: At vi skal sige farvel til 100 gode medarbejdere, der skaber værdi, svarer Peter Rahbæk Juel til avisen. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester vil fyre hver tiende i administrationen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger