Kommunaldirektør Klavs Gross stopper. Foto: Tårnby Kommune.
Kommunaldirektør Klavs Gross stopper. Foto: Tårnby Kommune.
06.02.2019 kl. 15.56

Kommunaldirektør stopper efter 42 år

Efter 42 års ansættelse i Tårnby Kommune, heraf de seneste 26 år som kommunaldirektør, har Klavs Gross valgt at gå på pension med udgangen af juli.

Det er en af landets absolut længst siddende og mest erfarne kommunaldirektører, som nu takker af efter mere end et kvart århundrede på posten. Kommunaldirektører Klavs Gross har været ansat i Tårnby Kommune på Amager i 42 år. De 26 af dem har han været kommunaldirektør .

Borgmester Allan S. Andersen siger til sin faste sparringspartner:

– Det er en solid, loyal og meget kompetent sparringspartner, jeg nu snart kan sige tak for indsatsen til. Klavs Gross har været en virkelig stor støtte for mig som borgmester. Hans opbakning, politiske indsigt og gode råd har jeg sat enorm pris på, siger Allan S. Andersen.

Indflydelse på udviklingen

68-årige Klavs Gross, der er udannet cand.jur., har været kommunaldirektør under tre borgmestre i Tårnby, hvoraf de 24 år var under forhenværende borgmester Henrik Zimino (S).

LÆS OGSÅ Ny direktør i Halsnæs

Han har inden kommunaldirektørposten blandt andet været sekretariatschef i Kommunalbestyrelsens Sekretariat.

Klavs Gross har haft afgørende indflydelse på kommunens udvikling gennem årtier. Det gælder blandt andet de store byplanmæssige ændringer, der er sket. Det gælder også de store erhvervsmæssige og infrastrukturelle forandringer, som Tårnby har været igennem.

Han har derudover siddet i en række bestyrelser gennem årene. Her kan blandt andet nævnes bestyrelsen for Bygningsfonden Den Blå Planet.

Tårnby Kommunes rivende udvikling har Klavs Gross i den grad sat sit præg på i samarbejde med skiftende politikere og den øvrige administration.

LÆS OGSÅ Ny KL-direktør skal drive digitaliseringen fremad

Borgmester Allan S. Andersen tilføjer i forbindelse med udmeldingen om Klavs Gross’ pensionering:

– Den stabilitet, sunde økonomi og sikre drift, vi har i Tårnby, er i høj grad også Klavs Gross’ fortjeneste. Han har gennem alle årene haft et skarpt øje for både detaljer og faldgruber – men samtidigt også haft fokus på både politikernes og borgernes ønsker. Jeg vil i øvrigt gerne sige, at jeg er glad for, at Klavs Gross giver kommunalbestyrelsen god tid til at komme i gang med processen med at finde hans afløser, siger borgmesteren. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunaldirektør stopper efter 42 år Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger