Ole Stephensen ved det konservative landsråd i september sidste år. Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix
Ole Stephensen ved det konservative landsråd i september sidste år. Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix
06.02.2019 kl. 22.05

Journalist og byrådsmedlem Ole Stephensen er død

Det konservative medlem af Gentofte kommunalbestyrelse Ole Stephensen døde onsdag aften i sit hjem uden forudgående sygdom. Han blev 63 år.

Den 63-årige journalist, lokalpolitikeren Ole Stephensen, mistede onsdag aften ved 18.30-tiden bevidstheden i sit hjem i Vangede. Trods en hurtig indsats fra redningsfolk lykkedes det ikke at genoplive ham. Det har familien oplyst til Ritzau.

Ole Stephensen har blandt andet en lang tv-karriere bag sig, men besluttede for bare et par år siden at gå ind i politik. I første omgang handlede det om kommunalpolitik, da han stillede op til valget i 2017 for de Konservative i Gentofte.

Her kom han fra en plads som nummer 23 på den konservative liste ind i byrådet med 580 personlige stemmer og fik dermed det fjerde af partiets 13 mandater.

Siden besluttede Ole Stephensens sig også for at stille op til det kommende folketingsvalg og valget til Europa-Parlamentet.

LÆS OGSÅ S mod direktørfyring

Og på trods af den forholdsvis sene politiske debut havde Ole Stephensen længe båret på et politisk engagement.

– Jeg har altid haft en politisk interesse, men jeg er fra den generation af journalister, hvor det ikke var velset at bekende politisk kulør, sagde Ole Stephensen til Danske Kommuner sidste år, da han blev interviewet til serien ”Fra Byrådet”.

Stort engagement

I minutterne efter nyheden om Ole Stephensens pludselige død strømmede det ind med tilkendegivelser på Twitter. Fra partikollegaer, folketingsmedlemmer, ministre, borgmestre, byrådskollegaer m.fl.

”Min gode og nære kollega gennem mange år, Ole Stephensen, er død. Talte med ham så sent som i mandags efter byrådsmødet i Gentofte. Han blev kun 63 år. Chokerende og alt, alt for tidligt”, skriver byrådskollega i Gentofte Morten Løkkegaard (V).

LÆS OGSÅ Partiløst byrådsmedlem fortsætter som konservativ

Også Ole Stephensens partiformand, Søren Pape Poulsen (K), udtrykte sin sorg.

”Jeg er chokeret og meget ked af, at vi har mistet Ole Stephensen. Ole har været partiet en god mand, der så frem til folketingsvalget og holdt meget af sit arbejde i kommunalbestyrelsen i Gentofte. Vi vil savne Ole, hans engagement og det altid gode humør”, skriver Søren Pape Poulsen.

Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (S), er også blandt dem, der satte pris på Ole Stephensens politiske engagement:

”Ole Stephensen var også opstillet som folketingskandidat for @KonservativeDK i Omegnskredsen. Ole var optaget af at sætte omegnen på den politiske dagsorden. Engageret, venlig, skarp og præcis, når man talte med ham”, skrev Steen Christiansen på Twitter onsdag aften.

LÆS OGSÅ Borgmester sygemeldt på ubestemt tid

Også Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) skrev onsdag aften på Twitter, og de mange kommentarer vidner om en politiker med stort engagement og om et varmt og imødekommende menneske med et smittende godt humør.

I Gentofte Kommunalbestyrelse var Ole Stephensen næstformand i Bygnings- og Arkitekturudvalget og desuden medlem af Teknik- og Miljøudvalget samt Børneudvalget.

Ole Stephensen efterlader sig sin hustru og to døtre på henholdsvis 19 og 21 år. ksp@kl.dk

Emneord
Dødsfald, Byråd, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Journalist og byrådsmedlem Ole Stephensen er død Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger