Borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) mener, det er urimelige vilkår. Arkivfoto.
Borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) mener, det er urimelige vilkår. Arkivfoto.
04.02.2019 kl. 14.00

122 nye borgere koster Kerteminde kassen

Kerteminde Kommune mister et tilskud på 37 millioner kroner, fordi indbyggertallet vokser. Rammerne for kommunernes økonomi skriger til himlen, mener borgmesteren.

Egentlig er det jo en positiv historie. Flere vil gerne bo i Kerteminde Kommune. Men det har den negative konsekvens, at kommunen mister et statstilskud i 2020 på 37 millioner koner.

For at få tilskuddet skulle antallet af borgere i Kerteminde Kommune have holdt sig under befolkningstallet fra 2014 på 23.665 personer. Men første januar 2019, var der 23.786 personer i kommunen. Det er 122 borgere for mange.

Borgmester Kasper Ejsing Olesen (S) er glad for de nye borgere, men mener tabet af statstilskuddet udstiller, at kommunerne har helt urimelige økonomiske rammevilkår.

– Det er en tåbelig ordning. Det siger noget om, at de rammer, kommunerne får tilskud efter, de skriger til himlen, siger borgmester Kasper Ejsing Olesen til Fyens Stiftstidende.

LÆS OGSÅ Færre milliarder til velfærd, hvis budgetloven fastholdes

Syv for mange i sytten

Ifølge Fyens Stiftstidende stod Kerteminde med samme problem i december 2017. Dengang var der kun syv borgere for meget til, at man kunne få tilskuddet.

Administrationen finkæmmede dengang kommunens indbyggere for at finde borgere, der var registreret forkert. Øvelsen lykkedes, og man kom under den magiske grænse, så man stadig kunne få tilskuddet.

Den manøvre er det ikke realistisk at lave denne gang.

Det mistede tilskud kommer til at mangle i kommunekassen i 2020. Godt nok regner kommunen med, at de nye borgere også vil give nogle øgede skatteindtægter, og der vil også være nogle mindre tilskud fra staten. Kommunalbestyrelsen er allerede ved at tage sine forholdsregler.

LÆS OGSÅ Alle partier bag budget med besparelser for en kvart milliard kroner

– Hvor stort et gab, der vil være, ved vi først engang i februar. Men vi er allerede begyndt at sætte ind, fordi vi godt kan se, at der vil være et gab. Derfor har vi på sidste økonomiudvalgsmøde besluttet at sætte nogle grønne områder til salg, forklarer Kasper Ejsing Olesen til Fyens Stiftstidende. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 122 nye borgere koster Kerteminde kassen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger