Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.02.2019 kl. 08.30

Kommune snydt af idrætsklub

Elitebasketballklub politianmeldt i en sag, hvor der er mistanke om systematisk misbrug af kommunale støttemidler.
tekst Rudi Holm

Politiet efterforsker en sag, hvor den københavnske basketballklub Stevnsgade Basketball muligvis har misbrugt kommunale tilskud. Ifølge en rapport fra Intern Revision i Københavns Kommune kan klubben ikke gøre rede for 642.000 kroner, oplyser TV 2 Lorry.

I rapporten fra kommunens uafhængige kontrolinstans fremgår det, at klubben skulle have konstrueret falske dokumenter for 257.144 kroner. Samtidig har klubben ikke kunnet dokumentere brugen af projektmidler, ligesom de har modtaget for mange støttekroner for medlemmer under 25 år gennem flere år.

Stevnsgade fik også bevilget 300.000 kroner til udvikling af kørestolsbasket for børn og unge med fysiske handicap.

Tidligere formand for klubben Ove Thelin erkender overfor TV 2 Lorry, at pengene til det projekt gik til klubbens elitehold.

LÆS OGSÅ Turisterne skal bruge to milliarder kroner mere på Sjælland

Den nuværende ledelse i Stevnsgade Basketball ærgrer sig over episoden, som blandt andet førte til, at klubben afsatte Ove Thelin på en generalforsamling i august 2018. 

– Jeg er rigtig ærgerlig over, hvor stort omfanget med svindel nu viser sig at være. Siden vi i første omgang hørte om sagen, er det blevet meget værre. Den gamle bestyrelse har snydt systematisk og forfalsket medlemmernes data, siger Christopher Røhl Andersen, som er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget og Folkeoplysningsudvalget i Københavns Kommune for Radikale Venstre til TV 2 Lorry.

Sagen blev politianmeldt i fjor og har været efterforsket hen over efteråret 2018. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune snydt af idrætsklub Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger