Arne Boelt frikendt.
Arne Boelt frikendt.
19.12.2019 kl. 16.30

Arne Boelt frikendt for injurier i Østre landsret

Hjørrings borgmester Borgmester Arne Boelt (S) og advokat Anker Laden-Andersen er blevet frifundet ved Østre landsret i en injuriesag anlagt af tidligere børnesagsadvokat Trine Ødemotland.

Borgmester Arne Boelt (S) oplyser til Nordjyske, at han og advokat Anker Laden-Andersen er blevet frifundet ved Østre landsret i en injuriesag anlagt af tidligere børnesagsadvokat Trine Ødemotland fra København.

Børnesagsadvokaten stævnede borgmester Arne Boelt og dennes advokat Anker Laden-Andersen for injurier og bagvaskelse i en privat straffesag.

Trine Ødemotland, der har repræsenteret en familie i Hjørring i en sag om en 14-årig piges selvmord tilbage i 2009, anklager Arne Boelt for offentligt at beskylde hende for at have forbindelse til den chikane, som borgmesteren blev udsat for op til kommunalvalget i 2017, og som han i den forbindelse fortalte offentligheden om.

Arne Boelt afviste Trine Ødemotland anklage om injurier i både byretten og i landsretten.

LÆS OGSÅ Faaborg-Midtfyn dropper definitivt Skanderborg-modellen

– Jeg er naturligvis glad for, at jeg er frifundet både ved byret og landsret. Jeg glæder mig over, at sagen nu er lukket, siger Arne Boelt til Nordjyske.

Trine Ødemotland skal betale sagens omkostninger ved byret og landsret. Det beløber sig til 60.000 kroner til Anker Laden-Andersen og 75.000 kroner til Arne Boelt. Betalingen til Arne Boelt tilfalder kommunen, som har betalt borgmesterens sagsomkostninger.

Ifølge Nordjyske har advokat Trine Ødemotland meddelt, at hun vil føre sagen videre for Menneskeretsdomstolen, hvis hun tabte i landsretten. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Arne Boelt frikendt for injurier i Østre landsret Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger