Colourbox
Colourbox
17.12.2019 kl. 14.41

Over 3.500 nye adresser får hurtigt internet

Specielt fynboerne og jyderne kan nu se frem til at få lynhurtigt internet til deres bolig og virksomhed. Fordelingen af Bredbåndspuljen for 2019 går ud til 36 kommuner.

Igen i år kan flere danskere glæde sig til, at Netflix tv-serien ikke hakker, og at de kan få adgang til selv de mest datakrævende tjenester. 115 projekter landet over har nemlig fået tilskud fra årets bredbåndspulje. 

– Det er helt afgørende for sammenhængskraften i Danmark, at vi kan bo og arbejde i hele landet, og her spiller de digitale motorveje en stadig større rolle. Derfor er jeg glad for, at vi med bredbåndspuljen kan hjælpe endnu flere med at få adgang til hurtigt net, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

De sidste udfordrede

Projekterne, der har fået tilskud fra dette års pulje, fordeler sig på 36 kommuner. Hovedparten af projekterne ligger vest for Storebælt. Det gennemsnitlige tilskud pr. adresse er højere end tidligere år. Det skyldes ikke mindst, at antallet af adresser, der ikke har adgang til hurtigt bredbånd, bliver stadig færre. Den kommercielle udrulning står for størstedelen af tilslutningerne, men hertil kommer de godt 12.000 adresser, som tidligere har modtaget tilskud fra Bredbåndspuljen. De projekter, der søger om tilskud i år, er derfor mindre end tidligere, og der er behov for et højere tilskud til den enkelte adresse.

– Som led i Finansloven har vi fundet 100 millioner kroner til næste års bredbåndspulje. Men efterhånden som antallet af tilskudsberettigede adresser falder, må vi i teleforligskredsen drøfte, hvordan vi løser den udfordring, der er med de sidste og mere spredte adresser. Andre modeller end bredbåndspuljen kan komme i spil, siger Dan Jørgensen. tkn@kl.dk

LÆS OGSÅ Ny analyse: Kommunale chefer forventer flere digitale møder efter corona

Bredbåndspuljen 2019

Der er givet tilsagn om tilskud til 115 projekter med i alt 3.585 adresser. Projekterne er fordelt på 36 kommuner. Det gennemsnitlige tilskud er 28.629 kr. pr. adresse.—Hovedparten går til projekter på Fyn og i Jylland. På regionsplan er der givet tilsagn om tilskud til flest adresser i Midtjylland og Syddanmark. Der var ingen ansøgninger fra Region Nordjylland.—Størrelsen på projekterne varierer, men generelt er projekterne mindre målt i antal adresser end tidligere. Der er 50 projekter med maksimalt 10 deltagende adresser. Det største projekt inkluderer 202 adresser og er beliggende på Langeland.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Over 3.500 nye adresser får hurtigt internet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger