Lejre bliver et godt sted for de udviste børnefamilier, mener borgmesteren. Foto: Lejre Kommune
Lejre bliver et godt sted for de udviste børnefamilier, mener borgmesteren. Foto: Lejre Kommune
13.12.2019 kl. 09.02

Lejre-borgmester: Det bliver dyrt for os at huse Sjælsmark-familierne

Det er urimeligt, at staten ikke kompenserer kommunen for de ekstra udgifter, det giver at huse et udrejsecenter, mener Carsten Rasmussen (S).

Det bliver dyrt for en kommune på Lejres størrelse at huse de udviste børnefamilier fra Udrejsecenter Sjælsmark.

Det mener Lejres borgmester, Carsten Rasmussen (S), efter at det torsdag kom frem, at familierne i løbet af næste år skal flytte til Center Avnstrup i Lejre Kommune.

– Som værtskommune for centret er det os, der har udgifterne til at håndtere de indberetninger om børnene, der måtte komme. Det betyder, at vi får et antal børnesager, der svarer til en væsentlig større kommune – uden at blive kompenseret for den ekstra udgift, siger han til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Center Avnstrup fungerer i dag som hjemrejsecenter for afviste asylansøgere. I dag er der både enlige og familier på centret, som fra foråret kun vil huse børnefamilier uden lovligt ophold i Danmark. 

LÆS OGSÅ SØM-model til udsatte børn og unge klar

På Center Avnstrup får børnefamilierne selv mulighed for at lave mad, ligesom der ikke er hegn rundt om centret. Der vil også værre et vuggestuetilbud på centret. Der bliver altså tale om en væsentlig forbedring af familiernes levevilkår.

Og der anerkender Carsten Rasmussen, at Avnstrup har noget at byde på.

– Jeg kan godt se, at der må findes en løsning, hvor børnene har det tåleligt. Avnstrup ligger tæt på skov og landsby og er et godt sted – og vi har lang erfaring med, at der ligger et asylcenter der uden at det har givet anledning til problemer, siger han og fortsætter:

– Men jeg synes, det er en statslig opgave at finansiere de ekstraudgifter, vi får som følge af at have centret liggende. Det har Hørsholm også tidligere påpeget, siger han.

LÆS OGSÅ Familier i Odense beholder deres støtte
FOR ABONNENTER

Center Avnstrup har indtil nu været drevet af Røde Kors, men næste år bliver opgaven sendt i udbud, og det er derfor uvist, hvem der kommer til at drive udrejsecenteret fremover. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lejre-borgmester: Det bliver dyrt for os at huse Sjælsmark-familierne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger