Nej tak, lyder det fra ATP. Pressefoto: ATP
Nej tak, lyder det fra ATP. Pressefoto: ATP
13.12.2019 kl. 09.00

ATP vil ikke stå for ny seniorpension

Det vil være ”stærkt uhensigtsmæssigt”, hvis Folketinget placerer tilkendelsen af seniorpension hos ATP, advarer bestyrelsesformanden i brev til beskæftigelsesministeren.
tekst Mads Brandsen

Den selvejende institution ATP er alt andet end begejstret over de politiske planer om at lade ATP stå for administrationen af den nye seniorpension.

Det fremgår af et brev, som ATP’s formand, økonomiprofessor Torben M. Andersen, 15. november sendte til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), hvor han beder om et møde med ministeren.

I brevet, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner er kommet i besiddelse af, skriver Torben M. Andersen lige ud, at opgaven ikke bør løses af ATP.

– Som ATP’s administration har tilkendegivet i dialogen med Beskæftigelsesministeriet vurderes det stærkt uhensigtsmæssigt at placere tilkendelse af seniorpension i en myndighed under ATP, skriver han.

LÆS OGSÅ Ny myndighed under ATP skal stå for seniorpension

Det vil give store problemer at lægge administrationen af seniorpension hos ATP, advarer bestyrelsesformanden i brevet. Det skyldes selve konstruktionen af seniorpensionen, hvor det økonomiske ansvar ligger hos kommunerne.

– Dels er seniorpension karakteriseret ved subjektiv sagsbehandling med kommunalt finansieringsansvar, hvilket rejser en række væsentlige governancemæssige problemstillinger. Dels er der tale om en opgave med et komplekst opgavesplit til kommunerne, hvilket vil gøre det særdeles vanskeligt at sikre et hensigtsmæssigt forløb for borgerne, hedder det i brevet.

Det er endnu uvist, om politikerne vil tvinge ATP til at løse opgaven – eller om de finder en helt anden løsning.

Det er også uvist, hvorvidt det møde, som ATP-bestyrelsesformanden beder ministeren om, har fundet sted.

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har været i kontakt med ATP, der ikke ønsker at kommentere brevets indhold.

Torsdag den 19. december tredjebehandler Folketinget loven om seniorpension. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: ATP vil ikke stå for ny seniorpension Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger