Lemvig Havn her er en af de mange havne, der har fået grønt lys til at bygge tættere på kysten. Foto: Heinz Pompsch/Mostphotos
Lemvig Havn her er en af de mange havne, der har fået grønt lys til at bygge tættere på kysten. Foto: Heinz Pompsch/Mostphotos
12.12.2019 kl. 11.53

Strandbeskyttelsen ophæves ved 111 havne

Der bliver nu flere muligheder for byudvikling ved 111 havnearealer. I Køge betyder det, at man kan bygge et nyt vandrerhjem.

Miljøminister Lea Wermelin (S) giver nu bedre muligheder for at opføre butikker, restauranter med mere på 111 havnearealer i hele Danmark.

Det sker i praksis ved at ophæve strandbeskyttelsen, som ellers har betydet, at der som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden.

De 111 arealer ligger tæt på bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. 55 steder ophæves strandbeskyttelsen helt, mens den delvist ophæves 56 steder. I alt 47 kommuner har søgt ministeriet om lov til at ophæve strandbeskyttelsen på 166 lokaliteter.

– Jeg ser ingen grund til at stå i vejen for udvikling på mindre arealer, som eksempelvis ligger indeklemt mellem en havn og en by, og hvor det ikke går ud over naturværdier. Nu kan kommunerne bedre skabe mere levende havnemiljøer med flere tilbud til turister og muligheder for erhvervslivet, siger miljøminister Lea Wermelin i en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

LÆS OGSÅ Velfærdsloven kommer inden jul

Køge er en af de kommuner, der nu kan sige farvel til strandbeskyttelsen og goddag til mere udvikling ved Køge Marina. Det glæder borgmester Marie Stærke (S):

– Vi er nu et stort skridt nærmere at kunne få realiseret nogle af de ting, vi har på tegnebrættet ved Køge Marina. Blandt andet vil vi gerne gøre det muligt for turister at overnatte på et nyt vandrerhjem på marinaen. Det skal være med til at skabe mere liv og udvikling ved marinaen, siger hun.

Muligheden for at søge om at droppe strandbeskyttelseskravet blev vedtaget i aftalen "Danmark i bedre balance", som den daværende Venstre-regering indgik med Socialdemokratiet, Konservative og Dansk Folkeparti. mdbr@kl.dk

Se hele listen over havnene på ministeriets hjemmeside her.

LÆS OGSÅ Sager ligger i årevis i klagenævn: Nu har KL fået nok

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Strandbeskyttelsen ophæves ved 111 havne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger