Jane Noer (V) må nu trække sig fra byrådet. PR-foto/Venstre
Jane Noer (V) må nu trække sig fra byrådet. PR-foto/Venstre
12.12.2019 kl. 11.12

Byrådsmedlem dømt for vold mod sine børn

Venstres Jane Noer er idømt fængselsstraf for gennem flere år at have slået sine børn og må derfor udtræde af Solrød Byråd.

Det koster det 48-årige byrådsmedlem Jane Noer (V) seks måneders fængsel og hundrede timers samfundstjeneste, at hun løbende gennem 20 år har slået sine børn hårdt på skulderen med knyttet hånd.

Det afgjorde Østre Landsret onsdag.

Jane Noer skal afsone de to måneder af straffen, mens de fire måneder er betinget.

Sagen begyndte i januar i år, da familiens yngste stak af hjemmefra og sammen med sin storebror tog kontakt til skolen, der greb ind, hvilket endte med, at den yngste blev fjernet hjemmefra. Den ældste bror kunne også fortælle, at han var blevet slået, mens den mellemste søn nægtede. Alligevel blev Jane Noer også kendt skyldig i vold mod ham, skriver Sjællandske.

LÆS OGSÅ Politiet efterforsker DF-svindel

Retten har ikke kunnet fastslå det præcise omfang af volden. Hun blev idømt tre måneders fængsel i byretten i juni, men valgte at anke dommen til landsretten, der altså valgte at fordoble straffen.  

Jane Noer har været byrådsmedlem siden 2013 og har siden 2017 været formand for børn- og ungeudvalget, der træffer afgørelser om blandt andet tvangsfjernelser af børn, der er udsat for vold i hjemmet. Ved siden af sit politiske arbejde er hun områdeleder i Brøndby Kommune.

Gennem hele forløbet har hun været aktivt medlem af byrådet, men som følge af dommen mister Jane Noer sin valgbarhed og må derfor udtræde af byrådet, ligesom hun heller ikke vil kunne genopstille ved kommunalvalget i 2021. Hendes eneste mulighed for at forblive i byrådet er at søge Procesbevillingsnævnet om at indbringe sagen for Højesteret. Det skal ske inden jul. 

Danske Kommuner har været i kontakt med formanden for Venstre i Solrød, Benjamin Lindberg, der ikke har andre kommentarer end at Jane Noer indtil videre fortsat er medlem af Venstre.

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem udsat for groft dokumentfalsk

Heller ikke borgmester Niels Hörup (V) har meget at sige. 

– Det er en ulykkelig sag. Jeg har ikke nogen kommentarer til dommen eller sagens detaljer, siger han til Danske Kommuner. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Byrådsmedlem dømt for vold mod sine børn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger