Foto: Mostphotos.com
Foto: Mostphotos.com
12.12.2019 kl. 09.12

Børnefamilierne fra Sjælsmark skal til Lejre

Regeringen har nu besluttet, at børnefamilierne skal ud af Sjælsmark og ind på Center Avnstrup i Lejre Kommune.
tekst Mads Brandsen

Regeringen har torsdag morgen meddelt medlemmerne af Folketingets udlændinge- og integrationsudvalg, at de børnefamilier, der i dag bor på Udrejsecenter Sjælsmark i Hørsholm Kommune, fremover skal indkvarteres på Center Avnstrup i Lejre Kommune

Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet samtidig på sin hjemmeside.

Center Avnstrup fungerer i dag som hjemrejsecenter for afviste asylansøgere. I dag er der både enlige og familier på centret, som fra foråret kun vil huse børnefamilier uden lovligt ophold i Danmark. 

På Center Avnstrup får børnefamilierne selv mulighed for at lave mad, ligesom der ikke er hegn rundt om centret. Der vil også værre et vuggestuetilbud på centret. 

LÆS OGSÅ Affaldsudspil kan blive ti gange dyrere end regeringen anslår

– Vi sagde før valget, at der er behov for at skærme børnene noget bedre. Det gør vi nu. Først og fremmest ved fremover at tilbyde vuggestue og styrke børnehave og fritidstilbud, ligesom børnene ikke mere skal bo bag et hegn. Men vi skal også være ærlige over for hinanden. Vi vil stadig se børn, der har det svært. Ikke på grund af dagens beslutning, men på trods af den. Sådan vil det være, så længe forældrene ikke følger myndighedernes afgørelse om at rejse hjem, siger udlændinge- og integrationsminister Matias Tesfaye (S) i en pressemeddelelse på ministeriets hjemmeside.

Beslutningen om at flytte børnefamilierne ud af Sjælsmark blev truffet af regeringen og støttepartierne i november. Her blev de enige om, at familierne senest i april 2020 skal tilbydes at flytte et andet sted hen. 

Hidtil har Kriminalforsorgen drevet Udrejsecenter Sjælsmark, mens Center Avnstrup har været drevet af Røde Kors på vegne af Udlændingestyrelsen, der ejer stedet. Hvem der kommer til at drive centret fra foråret er uvist. Den opgave skal sendes i udbud, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet til Danske Kommuner.  mdbr@kl.dk

Emneord
Folketinget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Børnefamilierne fra Sjælsmark skal til Avnstrup Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger