Fremover skal der være lærlinge i virksomheder, der bygger for Helsingør. Arkivfoto
Fremover skal der være lærlinge i virksomheder, der bygger for Helsingør. Arkivfoto
12.12.2019 kl. 10.06

Alternativt flertal vil indføre social klausul

Socialdemokratiet og Enhedslisten lader sig inspirere af Viborg. De borgerlige er imod.

Et flertal i Helsingør Byråd udenom borgmester Benedikte Kiær (K) vil på mandag vedtage en ny form for social klausul ved kommunale byggerier og anlægsprojekter, som er inspireret af Viborg.

Det står klart efter et økonomiudvalgsmøde mandag, hvor Socialdemokratiet og Enhedslisten stillede forslag om en model svarende til Viborgs, hvor 10 procent af alle årsværk i de udførende virksomheder skal bestå af lærlinge, elever og ledige i virksomhedspraktik.

Radikale Venstre og SF bakker op om forslaget, der behandles før kommunen skal i gang med at bygge et sundhedshus til 250 millioner kroner samt en udvidelse af svømmehallen.  

Hos Socialdemokratiet forstår 1. viceborgmester Claus Christoffersen ikke, at de borgerlige partier afviser forslaget, der er indført i den borgerligt styrede Viborg Kommune.

LÆS OGSÅ Direktør fritaget for tjeneste

Venstres ene byrådsmedlem Mette Lene Jensen kalder det over for Frederiksborg Amts Avis for "grotesk", hvis man pålægger de lokale håndværksmestre nye byrder.

Dansk Folkeparti undlod at stemme, og derfor kan det vedtages, selv om partierne bag forslaget kun sidder på 12 af 25 mandater. Det Konservative Folkeparti og Venstre kan til sammen kun tælle til 10. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Alternativt flertal vil indføre social klausul Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger