Foto: Kolding Kommune
Foto: Kolding Kommune
10.12.2019 kl. 11.58

Venstre mister absolut flertal i Kolding: Eks-gruppeformand bliver radikal

Borgmester Jørn Pedersen (V) har nu kun flertal sammen med mindst et andet parti i byrådet. Merete Due Paarup har meldt sig ind i Radikale Venstre.
tekst Mads Brandsen

Nok er nok for Merete Due Paarup, der siden 2013 har været byrådsmedlem for Venstre i Kolding. Hun har meldt sig ud af Venstre og ind i Radikale Venstre i protest mod Venstres landspolitiske linje.

Det skriver hun i en længere opdatering på Facebook, hvor hun blandt andet henviser til et tweet af tidligere statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

Han skrev forleden på det sociale medie, at det er vigtigt at holde fast i sin selvrespekt.

– Det har han ret i. Og så tog han sit gode tøj og gik, skriver Merete Due Paarup.

LÆS OGSÅ DF-profil takker af efter 19 år i kommunalpolitik

Det gør hun altså også nu. Og dermed mister Venstres sit absolutte flertal i Kolding, hvor Jørn Pedersen (V) har været borgmester siden 2010. 

– Jeg har brug for mere frihed til at sige min mening, mere rum til politiske armbevægelser og endnu højere til loftet, skriver Merete Due Paarup om den lokale politiske situation.

I november forlod hun posten som gruppeformand, men sagde dengang, at det var helt uden dramatik. Den udmelding kom blot få dage efter, at hun holdt en kras budgettale i byrådssalen, som ifølge JydskeVestkysten vakte opsigt blandt gruppens medlemmer.

Her sagde hun, at budgettet ikke er robust, at de ikke kan love, at der ikke kommer flere besparelser, og at hun heller ikke kunne love, at der med budgettet for 2020 er kommet styr på økonomien i Kolding.

LÆS OGSÅ Borgmester fortsætter som spidskandidat trods uro

Men det er dog først og fremmest landspolitik, der gør, at Merete Due Paarup nu forlader Venstre.

– Der er for mange symbolpolitiske tiltag fra grænsebomme til smykkelove fra håndtryk til tørklædeforbud, som jeg har været kritisk overfor gennem årene. I Venstres principprogram står der ”...frihed til selv at bestemme hvordan vi skal leve sammen, spise, dyrke vores religion, bruge vores penge eller klæde os.” Det er ikke helt sådan, jeg oplever virkelighedens politik med f.eks. tørklædeforbud. Venstre har ligeledes stået i spidsen for den fuldstændig vanvittige ghettopakke, som giver os masser af bøvl på halsen i kommunerne – den har jeg været lodret uenig i," skriver hun blandt andet.

Jesper Elkjær har siden sidste kommunalvalg udgjort en radikal enmandshær i Kolding Byråd, men han får nu selskab af Merete Due Paarup.

I begyndelsen af oktober sagde Pernille Øhlenschlæger Pedersen også farvel og tak til Venstre. Hun udtrådte af byrådet og overlod sin plads til førstesuppleanten for Venstre, Henrik Nielsen. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Rødovre vælger ny borgmester
Emneord
Byråd, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre mister absolut flertal i Kolding: Eks-gruppeformand bliver radikal Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger