Torben Hansen (S) har fortsat tillid til sin kommunaldirektør, Jesper Kaas Schmidt (billedet). Foto: Randers Kommune
Torben Hansen (S) har fortsat tillid til sin kommunaldirektør, Jesper Kaas Schmidt (billedet). Foto: Randers Kommune
10.12.2019 kl. 16.24

Mindretal har mistet tilliden til kommunaldirektør – men det har borgmesteren ikke

13 ud af 31 byrådsmedlemmer i Randers mener ikke, at kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt er den rette til jobbet. Borgmester Torben Hansens (S) tillid er dog intakt.
tekst Mads Brandsen

Byrådsmedlemmerne for Venstre og Dansk Folkeparti har sammen med Anne Hjortshøj (S) fået nok af Randers Kommunes administrative ledelse.  

De har derfor sendt et mistillidsvotum mod kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt til borgmester Torben Hansen (S).

– Sager er ikke blevet løst kvalificeret og rettidigt, ligesom man har undladt at handle på en indlysende usund kultur - til gene for vores ansatte og borgere i kommunen. Vi finder samlet set, at kommunaldirektøren ikke har kompetencerne, viljen og forståelsen til at håndtere denne situation. Vi vil derfor meddele, at vi ikke længere har tillid til kommunaldirektøren, skriver byrådsmedlemmerne ifølge Randers Amtsavis.

Skridtet kommer i kølvandet på længere tids politisk uro i kommunen, som blandt andet handler om et byrådsmedlems beskyldninger om stikkervirksomhed blandt chefer, et andet byrådsmedlems sagsindsigt i personalemapper med deraf følgende uro blandt personalet og forvaltningens håndtering af en sag om en pædagogmedhjælper, der mandag blev genansat efter at være renset for anklager om seksuelt misbrug.

LÆS OGSÅ Direktører for hele livet

Torben Hansen skriver tirsdag eftermiddag i en pressemeddelelse, at han nærer 100 procent tillid til sin kommunaldirektør.

– Randers Kommune er en svær kommune at være kommunaldirektør i. Der er mange politiske udfordringer og det er nødvendigt for kommunaldirektøren at balancere sine synspunkter og sit virke. Jeg kan konstatere, at de beslutninger, byrådet træffer er blevet gennemført i forvaltningen, sådan som det er kommunaldirektørens opgave. Jeg kan også konstatere, at Jesper Kaas Schmidt har genskabt et godt arbejdsforhold mellem personale og ledelse, skriver borgmesteren.

Torben Hansen erkender dog, at tilliden mellem byrådet og den administrative ledelse nu må genskabes.

– Set i lyset af dette mistillidsvotum, vil kommunaldirektøren og jeg udarbejde en handlingsplan (…) der vil ligge klar inden jul, siger han. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Gribskov vil af med velfærdsdirektør

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Mindretal har mistet tilliden til kommunaldirektør – men det har borgmesteren ikke Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger