Gentofte forsøger nu igen at gå rettens vej. Foto: Mostphotos
Gentofte forsøger nu igen at gå rettens vej. Foto: Mostphotos
09.12.2019 kl. 11.18

Gentofte vil have skattesag prøvet i Højesteret

Landsrettens afgørelse i sagen om dødsboskatter bliver nu anket til landets højeste myndigheder. Borgmester Hans Toft (K) mener, loven bør ændres.
tekst Mads Brandsen

Gentofte Kommune fik ikke medhold ved Østre Landsret i en strid med Skattestyrelsen om skæringsdatoen for indberetninger om dødsboer.

Dermed står Gentofte Kommune til at tabe 16,4 millioner kroner.

Det er "mildt sagt bizart," siger borgmester Hans Toft (K), der nu vil anke dommen til landet højeste retsinstans, Højesteret.

– Det rokker i den grad ved retsfølelsen, at det beror på en tilfældig valgt dags- og arbejdsrytme hos en tilfældig bogholder i Skattestyrelsen, om Gentofte Kommune skal have andel i dødsboskatterne, eller om staten skal have det hele.

LÆS OGSÅ Konservative foreslår at droppe dækningsafgiften

– Dette vanvid er Skattestyrelsen åbenbart blevet tvunget til at ændre, da vi begynder at grave alle enkeltsagerne frem. Det sker gennem en intern instruks om, at sager færdigbehandlet i marts og april skal være indberettet i slut-systemet inden 1. maj. Det virker som en ren tilståelsessag, skriver Hans Toft i en kommentar til lokalavisen Villabyerne.

Tidligere skatteminister Kristian Jensen (V) sagde tilbage i 2015, at det ikke var tilsigtet, at kommunernes andel i dødsboskatter stod og faldt med, at Skat havde færdigbehandlet sagen og indtastet alle oplysningerne. Men sådan er det altså endt.

Indtil videre har sagen kostet Gentofte Kommune 1,7 millioner kroner i advokatomkostninger. mdbr@kl.dk 

Emneord
Skat, Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gentofte vil have skattesag prøvet i Højesteret Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger