Knud Vincents er valgt som spidskandidat for Venstre i Slagelse. (Foto: Slagelse Kommune)
Knud Vincents er valgt som spidskandidat for Venstre i Slagelse. (Foto: Slagelse Kommune)
06.12.2019 kl. 13.02

Venstre kårer ny spidskandidat i Slagelse

Det bliver Knud Vincents, der skal forsøge at generobre borgmesterposten i Slagelse for Venstre.

Med knap to år til næste kommunalvalg har Venstre i Slagelse fundet manden, der skal forsøge at vinde borgmesterposten tilbage. Det bliver byrådsmedlem Knud Vincents (V), der i 11 år har været lokalformand for Venstre i Slagelse. Det skriver lokalforeningen på Facebook.

– Vi glæder os i den grad, og vi kan oplyse, at der i dag er der præcis 712 dage til valgstederne lukker, og hvor vi derefter sammen har mulighed gøre op med "Cirkus Slagelse". Det bliver en ny tid, skriver lokalforeningen.

Knud Vincents blev valgt uden modkandidater af Venstres medlemmer. Han skal nu tage kampen op mod den siddende borgmester, John Dyrby Paulsen (S).

Den nuværende byrådsperiode har været præget af den dramatiske konstituering efter valget i 2017. Dengang valgte Liberal Alliance at støtte den socialdemokratiske John Dyrby Paulsen og indgå i en salomonisk løsning, hvor Dyrby Paulsen tog borgmesterposten de første to år, og så skulle Liberal Alliances Villum Christensen overtage for resten af perioden. Den aftale viste sig siden ikke at holde, og nu forventes det, at John Dyrby Paulsen sidder perioden ud.

LÆS OGSÅ Jørn Pedersen stopper som borgmester

Undervejs i byrådsperioden var Slagelse Byråd også igennem en omkonstituering, hvor mindretallet mistede sine udvalgsformandsposter. Det fik mindretallet til at sagsøge kommunen. En sag, som dog senere blev droppet.

Venstre sad sidst på borgmesterposten fra 2014 til 2017, hvor Sten Knuth (V) passede borgmesterkontoret. Knud Vincents har siddet i byrådet siden 2014. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre kårer ny spidskandidat i Slagelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger