Foto: Mostphotos
Foto: Mostphotos
04.12.2019 kl. 10.59

Rapport: Her har flest unge sygdommen klamydia

Antallet af klamydiatilfælde er i vækst i Danmark. Det viser en rapport fra Sundhedsstyrelsen. Kan være udtryk for øget opmærksomhed fra kommunerne. siger specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

I 76 af landets kommuner er antallet af opdagede klamydiatilfælde steget fra 2012 til 2018. Det viser en rapport, som Sundhedsstyrelsen har offentliggjort. I toppen af listen er kommuner som Solrød, Halsnæs og Kerteminde, hvor antallet af klamydiatilfælde pr. 1.000 15-29 årige er over 30. De samme tre kommuner har siden 2012 oplevet stigninger i antal klamydiatilfælde på mellem 15 og 67 procent.

Ifølge specialkonsulent i Sundhedstyrelsen Anne Rygaard er det dog ikke nødvendigvis et udtryk for en sløj kommunal indsats, at antallet af klamydiatilfælde stiger.

– Hvis kommunen har gjort en stor indsats for at få flere unge til at lade sig teste for klamydia, kan det betyde, at der bliver fundet flere smittede. Desværre er det jo sådan, at en meget stor del af de smittede ikke mærker symptomer og derfor ikke af egen drift bliver testede, siger Anne Rygaard, specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen og fortsætter:

– Men hvis der diagnosticeres et højt antal unge med klamydia, og det ikke skyldes, at flere er testet, tyder det på, at der reelt er et stigende antal smittede. Derfor er det vigtigt for den enkelte kommune at overveje, hvad der ligger bag tallene.

LÆS OGSÅ Feriekommuner uenige om sommerhusgæster

Klamydia er den hyppigst forekommende sexsygdom i Danmark. I 2018 var antallet af laboratoriepåviste klamydiatilfælde i Danmark 33.415. Af disse var 28.208 i aldersgruppen 15-29 år. jki@kl.dk

Du kan se antallet af unge med klamydia i 2018 og udviklingen fra 2012 til 2018 på kommuneniveau i kortet forneden.


Emneord
klamydia, unge, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rapport: Her har flest unge sygdommen klamydia Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger