Arkivfoto. Ikke det omtalte boligområde.
Arkivfoto. Ikke det omtalte boligområde.
03.12.2019 kl. 11.58

20 har søgt om flyttehjælp for at undgå ghettostempel

20 beboere har forhørt sig om muligheden for at flytte med en kontant bonus i lommen, efter Odense Kommune og tre boligselskaber har tilbudt kriminelle beboere penge for at flytte.

Tre boligselskaber i Risingområdet i Odense er i fare for at få stemplet som hård ghetto. Derfor har Odense Kommune i samarbejde med boligselskaber tilbudt en økonomisk gulerod til kriminelle beboere, hvis de flytter. Helt konkret har kommunen og boligselskaber tilbudt 15.000 kroner og flytteomkostninger betalt som incitament til at flytte.

Det har kastet 20 henvendelser af sig, men kun to af dem er rent faktisk i målgruppen. Det skriver TV2 Fyn. Tilbuddet gælder nemlig kun beboere, der har fået en dom i 2019, fordi de bidrager negativt til et af de kriterier, der afgør, om et boligområde er en ghetto eller ej.

Tryghedkonsulent Jan J. Sørensen siger, at det ikke lige er til at sige, hvor mange der skal tage i mod tilbuddet, før det hjælper nok på statistikken.

– Det er svært at sige (hvor mange der skal flytte, red.), for tallene ændrer sig hele tiden. Vi har en formodning om, at det er gunstigt, uanset hvor mange det bliver, siger Jan. J. Sørensen, der er tryghedskonsulent i Boligsocialt Hus i Odense til TV2 Fyn.

LÆS OGSÅ Luften skal renses i udsatte boligområder

Risingområdet er i fare for at ende på listen over hårde ghettoer. Hvis de gør det, vil der følge et krav om at ændre boligområdets bligsammensætning ved for eksempel at rive boliger ned eller omdanne almene familieboliger til ejerboliger.

Det er blandt andet antallet af dømte beboere, som er med til at afgøre, om et boligområde er en ghetto. Derfor forsøger kommunen og boligselskaberne simpelthen at nedbringe andelen af dømte ved at tilbyde dem en kontant bonus for at flytte et andet sted hen. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tyve har søgt om flyttehjælp for at undgå ghettostempel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger