Mostphotos
Mostphotos
03.12.2019 kl. 16.07

Gentofte går glip af arvemillioner

Gentofte Kommune har i dag tirsdag tabt en sag om fordelingen af millioner af kroner i dødsboafgift i Østre Landsret.

Gentofte Kommune havde sat næsen op efter at få 16,4 millioner kroner af Skattestyrelsen fra 71 forskellige sager om fordelingen af dødsboafgift mellem kommunen og staten. Det skriver Ritzau.

Ifølge de nuværende regler får kommunen en tredjedel af dødsboafgiften, når en af kommunens borgere afgår ved døden, mens resten tilfalder staten. Hvis behandlingen af dødsboet tager mere end to år, så får staten alle pengene. 

I 71 sager mener Gentofte Kommune, at Skattestyrelsen har forhalet sagsbehandlingen, så det tog mere end to år at færdigbehandle dødsboerne. Dermed er hele afgiften endt i statskassen, mens Gentofte har stået tomhændet tilbage. Derfor indbragte de sagen for Østre Landsret.

Men nu har landsretten altså afvist Gentoftes krav.

LÆS OGSÅ Pengene findes ved at rulle omstridte VLAK-initiativer tilbage

Sagen startede i forbindelse med Mærsk Mc-Kinney Møllers død. Her tog sagsbehandlingen af dødsboet så lang tid, at hele dødsboafgiften endte hos staten. Hvis Gentofte Kommune havde fået en tredjedel af pengene, ville det have indbragt 1,5 milliarder kroner til kommunekassen. Den sag tabte Gentofte efter at kommunen måtte erkende, at der ikke var noget at komme efter.

Siden valgte kommunen dog at forfølge de 71 andre, men noget mindre, sager.

Gentofte har mulighed for at anke sagen til Højesteret. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gentofte går glip af arvemillioner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger