Jann Hansen går på pension med udgangen af februar næste år. (Foto: Silkeborg Kommune)
Jann Hansen går på pension med udgangen af februar næste år. (Foto: Silkeborg Kommune)
02.12.2019 kl. 16.46

Direktør går på pension

Efter 26 år i kommunen går Jann Hansen på pension efter årsskiftet.

Silkeborgs teknik- og miljødirektør, Jann Hansen, runder de 65 år til sommer og har valgt at gå på pension. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunaldirektør Lone Lyrskov takker den afgående direktør for sin indsats og sit engagement gennem 26 år.

– Jann Hansen har som topdirektør været med til at præge Silkeborg Kommune gennem næsten tre årtier. Han stod i spidsen for etableringen af den nye Silkeborg Kommune og dannelsen af en ny fælles kultur og en god og driftssikker kommune i årene efter kommunalreformen. Han bidrog til, at Silkeborg Kommune kom sikkert igennem den økonomiske krise i 2010 og fik skabt et nyt økonomisk niveau med en robust økonomi og sikker drift. Og han har gennem de senere år bidraget til at udvikle fremtidens velfærd og fællesskabet i kommunen, siger kommunaldirektøren.

Jann Hansen blev ansat som økonomidirektør i Silkeborg Kommune i 1993. Den post bestred han indtil 1999, hvor han blev direktør med ansvar for forsyning, veje, økonomi og skat. I 2005 blev han udnævnt til ordførende direktør, og for fire år siden skiftede han til udviklingsdirektør, inden han til sidst endte som teknik- og miljødirektør.

LÆS OGSÅ Silkeborg har fundet ny koncerndirektør

Silkeborg Kommune har den seneste måned sagt farvel til en række medlemmer af ledelsen. Foruden Jann Hansen forlader beskæftigelsesdirektør Anders Kjærulff Silkeborg til fordel for et job som regionsdirektør i Region Midtjylland, beskæftigelseschef Jørgen Skovhus Haunstrup har fået et direktørjob i det private, og kommunens økonomichef Lisbeth Hansen er netop startet i et nyt job som økonomidirektør i Sønderborg Kommune.

– Vi har længe vidst, at der ventede et større generationsskifte i direktion og koncernledelse, og jeg kunne da godt have ønsket, at generationsskiftet var sket over en lidt længere periode, og at vi ikke samtidig skal sige farvel til tre dygtige topchefer, som alle har fået attraktive direktørjobs andre steder. Det er tilfældighedernes spil, og selv om det er et tab for Silkeborg Kommune, så synes jeg, vi kan være stolte af, at vi er så attraktiv en arbejdsplads, at vi både kan levere topledere til gode direktørjobs andre steder, og samtidig kan sende gode topledere på pension efter mange år i kommunes tjeneste. Vores opgave er nu at finde nogle nye, dygtige ledere, som passer godt ind i Silkeborg Kommune, siger Lone Lyrskov.

Jann Hansen stopper med udgangen af februar 2020. jki@kl.dk

Emneord
Navne, Ledelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Direktør går på pension Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger