Pædagoguddannelsen får et løft. Det kan have betydning for den nødvendige rekruttering, mener dekan. Foto: Colourbox
Pædagoguddannelsen får et løft. Det kan have betydning for den nødvendige rekruttering, mener dekan. Foto: Colourbox
28.08.2019 kl. 11.00

Løft på 127,5 millioner til pædagogstuderende

Uddannelses- og forskningsministeren dropper den tidligere regerings talentprogram og giver pengene til ekstraordinært løft på 127,5 millioner til pædagogstuderende. Det kan få betydning for rekrutteringen af studerende, mener dekan.

Professionshøjskolerne får nu et ekstraordinært tilskud til et kvalitetsløft til pædagoguddannelsen. Regeringen standser udmøntningen af 127,5 millioner kroner til en særlig talentindsats, som den forrige regering lancerede i 2019.

–Vores pædagoguddannelse skal være bedre, så vi får flere dygtige pædagoger – det er en af mine topprioriteter. Vi skal sikre den grundlæggende kvalitet af vores uddannelser, før vi laver elite-programmer, så vi prioriterer pædagoguddannelsen over den tidligere regerings talent-initiativ. Når vi investerer i pædagoguddannelsen investerer vi i vores børns fremtid. Det er vigtigt for, at Danmark bliver verdens bedste land at være barn i. De pædagogstuderende skal have flere undervisningstimer, mere feedback og særlig hjælp til de studerende, der synes det er svært at studere - for mig er det her første initiativ i at løfte pædagoguddannelsen, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Professionshøjskolerne kan bruge midlerne på pædagoguddannelsen til indsatser, der løber over perioden 2019-2022. Det vil være op til institutionerne at vurdere, hvor de ekstraordinære midler kan bruges bedst.

Tiltrængt kvalitetsløft

Pædagoguddannelsen er Danmarks største uddannelse med over 17.000 studerende.

LÆS OGSÅ Analyse: Tårnbymodellen – kommunal efteruddannelse af pædagoger
FOR ABONNENTER

Pædagoguddannelsen er løbende blevet kritiseret for ikke at have tilstrækkelig høj kvalitet. Blandt andet har Danmarks Evalueringsinstitut peget på udfordringer med manglende studiekompetencer, lav studieintensitet, og at uddannelsen for sjældent lever op til de studerendes forventninger.

Finansudvalget vil blive forelagt et nyt aktstykke for at flytte pengene fra talentinitiativer til pædagoguddannelsen. Midlerne var prioriteret til talentindsatsen i forlængelse af den forrige regerings Disruption-indsats.

Håber på flere studerende

Der er generelt brug for flere uddannede pædagoger. De ekstra penge kan få betydning for rekrutteringen af unge til pædagoguddannelsen, mener Annegrete Juul, dekan for det pædagogoiske fakultet på Københavns Professionshøjskole.

–Vi satser på, at regeringens nye investeringer i pædagoguddannelsen kan få flere unge til at søge ind til vinter. Vi skal have flere og dygtigere pædagoger til hovedstadsområdet, skriver Annegrete Juul på Twitter.

LÆS OGSÅ Formand for børne- og kulturcheferne: Nej til minimumsnormeringer, ja til uddannelse

Hun henviser til en skriftlig kommentar.

vDet vil få stor betydning for hverdagen, så vi kan lave bedre undervisning, mindre undervisningshold og give mere feedback og støtte til de studerende, så de bliver bedre klædt på til virkeligheden, skriver Annegrete Juul. tkn@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Løft på 127,5 millioner til pædagogstuderende Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger