Assens Kommune har ansat Morten Bentsen som ny økonomi- og lønchef pr. 1. oktober. Morten Bentsen afløser Jens-Henrik Ebbesen, der går på pension. Foto: Assens Kommune
Assens Kommune har ansat Morten Bentsen som ny økonomi- og lønchef pr. 1. oktober. Morten Bentsen afløser Jens-Henrik Ebbesen, der går på pension. Foto: Assens Kommune
22.08.2019 kl. 12.11

Assens hapser økonomichef fra nabokommunen

Assens Kommune kigger over kommunegrænsen for at finde ny økonomichef.

Morten Bentsen er fra 1. oktober ny økonomi- og lønchef i Assens Kommune. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Bentsen er 47 år gammel og kommer fra en lignende stilling i nabokommunen Faaborg-Midtfyn. Her er han stabschef for økonomi og løn.

Han er uddannet cand.oecon. fra Syddansk Universitet i 1998 og har på CV'et en lang række stillinger i den offentlige sektor på Fyn. Han startede i Odense Kommune, hvorefter han fik job i Fyns Amt. I 2001 fik han arbejde i den daværende Årslev Kommune, som nu er en del af Faaborg-Midtfyn.

I Faaborg-Midtfyn Kommune har han haft forskellige lederstillinger. Fra 2008 var han budgetchef, indtil han i 2014 blev økonomichef. Året efter blev han udnævnt som stabschef for økonomi og løn.

LÆS OGSÅ Furesø udpeger ny centerchef

Morten Bentsens kommende chef, kommunaldirektør i Assens Finn G. Johansen kalder den nyansatte for en tung kapacitet inden for kommunal økonomi og styring.

– Assens Kommunes økonomi er udfordret, og vi har store budgetmæssige opgaver, der skal håndteres både på den korte og den lidt længere bane. Jeg er sikker på, at vi med Morten får en særdeles kompetent, dygtig og erfaren chef, der kan træde direkte ind i stillingen og med sikker hånd kan være med til at styre økonomien, men også udfordre både politikere og administrationen i forhold til at genskabe den økonomiske balance samt styrke kommunens likvide beredskab. 

Den opgave er den nye økonomichef helt klar på, melder han.

– Ser det som en spændende udfordring at få skabt balance i kommunens økonomi. Jeg vil samtidig sætte alle kræfter ind på at sikre et solidt økonomisk fundament, der kan imødegå de kommende års stigende demografiske udgiftspres, siger Morten Bentsen.

LÆS OGSÅ Odsherred henter ny økonomichef i nabokommunen

I privaten bor han i Svendborg sammen med sin kone Charlotte. Han har tre børn.

Stillingen som økonomi- og lønchef bliver ledig, fordi Jens-Henrik Ebbesen, den nuværende økonomichef, går på pension. jki@kl.dk 

Emneord
Ledelse, Økonomi, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Assens hapser økonomichef fra nabokommunen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger