Børnehaven Stjernehuset foto: Lolland Kommune
Børnehaven Stjernehuset foto: Lolland Kommune
21.08.2019 kl. 09.00

Lolland Kommune skal bruge ti nye ledere

Ny organisering af Lolland Kommunes skoler skal give mere nærværende ledelse, mere lokal tilstedeværelse og mere selvstændighed til skolerne og dagtilbuddene. Lederne går forrest i det arbejde, og Lolland Kommune søger lige nu ti nye ledere, som skal indgå i ledelsesteamet.
tekst Tom Ekeroth

I Lolland Kommune vil der fremover være to skoler i Nakskov, en skole i Maribo, en skole i Rødby og fire landsbyskoler uden for byerne. Dagpleje, vuggestuer og børnehaver vil i byerne være samlet under én leder, og på landet lægges dagtilbuddet sammen med skolen.

Skoler og dagtilbuds lokale forankring skal styrkes, kvaliteten skal højnes, og til at gå forrest i det spændende og udfordrende arbejde søger Lolland Kommune lige nu ti ledere til kommunens skoler og dagtilbud.

– Lederne i vores skoler og dagtilbud får ligesom medarbejderne en nøglerolle. Der er ingen tvivl om, at den fornyede opmærksomhed på at decentralisere ledelsen på skolerne og i dagtilbuddene sender et tydeligt signal om ønsket om mere selvstændige skoler, vuggestuer og børnehaver, hvor ledelsen er tæt på børn, forældre og nærmiljøet, siger sektorchef for Skole og Dagtilbud, Espen Fossar Andersen.

Med den nye organisering følger større selvstændighed for skolernes og dagtilbuddenes ledelse. Forældre og børn vil opleve, at der er kortere vej fra idé til handling end tidligere, da lederen på skolen eller i børnehaven kan tage beslutningen. Det er også den leder, forældrene kender, som har ansvaret for den pædagogiske udvikling, der sker omkring deres barn. På skolerne vil lederne i højere grad tegne skolen sammen med skolebestyrelsen, og der skal igen nedsættes skolebestyrelser til hver enkelt skolematrikel.

LÆS OGSÅ Næstved ansætter direktør med husdyrhold i privaten

Den nye organisering skal styrke skole og dagtilbud og sikre en tæt kontakt til forældre og børn. Lederne skal helt ud på stuerne og i klasseværelserne og være med til at sikre den pædagogiske kvalitet. De skal samarbejde på tværs af matrikler, hvor de deler viden, indgår i samarbejder og sammen skaber et sammenhængende og ensartet tilbud på tværs af kommunens skoler og dagtilbud. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lolland Kommune skal bruge ti nye ledere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger