Peter Stensgaard Mørch bliver ny departementschef i Finansministeriet. Foto: Screendump/Københavns Kommune
Peter Stensgaard Mørch bliver ny departementschef i Finansministeriet. Foto: Screendump/Københavns Kommune
21.08.2019 kl. 16.59

Kommunal topchef bliver departementschef

Finansministeriet har ansat Peter Stensgaard Mørch som ny departementschef. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune.

Finansministeriet har ansat Peter Stensgaard Mørch som ny departementschef.

Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, og han har tidligere været departementschef i Beskæftigelsesministeriet, kontorchef i Finansministeriet og kontorchef i Velfærdspolitisk Sekretariat i Indenrigs- og Sundhedsministeriet tilbage i 2007.

Finansminister Nicolai Wammen peger på Peter Stensgaard Mørchs ledererfaring som en af de vigtige kvaliteter.

– Han har tung topledererfaring fra både Københavns Kommune og Beskæftigelsesministeriet. Peter kender huset og medbringer samtidig værdifulde erfaringer fra hverdagen i en kommune. Jeg synes, at det er en vigtig kvalitet, at han både kender Finansministeriet indefra og udefra, siger finansministeren.

LÆS OGSÅ 40 kommuner med udligningsopråb: Kræver ændringer i udspil

Peter Stensgaard Mørch vil i løbet af få dage begynde arbejdet i Finansministeriet, der netop i dag har startet økonomiforhandlinger med kommunerne og regionerne og i løbet af september skal præsentere regeringens finanslovsforslag.

Den tiltrædende departementschef vender med det nye job tilbage til Finansministeriet, som han tidligere har arbejdet i.

– Jeg ser meget frem til at vende tilbage til Finansministeriet, som jeg kender som en arbejdsplads med ambitiøse medarbejdere og et tårnhøjt fagligt niveau. Finansministeriet er samtidig et vigtigt maskinrum for den offentlige sektor og for regeringsarbejdet, og jeg glæder mig til at lægge alle kræfter i at få det til at fungere bedst muligt samt at betjene finansministeren i arbejdet med at gennemføre regeringens politik, siger han.

Peter Stensgaard Mørch er født i 1975 og uddannet cand.scient.pol. i 2003 fra Aarhus Universitet. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Saver udspil midt over: Det er symptombehandling

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunal topchef bliver departementschef Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger