Simon Aggesen foto: Frederiksberg Kommune
Simon Aggesen foto: Frederiksberg Kommune
21.08.2019 kl. 08.30

Frederiksberg tilbyder skolemad til alle

Alle Frederiksbergs 7.752 folkeskoleelever får fra 2. september mulighed for at købe sund og nærende skolemad.
tekst Tom Ekeroth

Mætte børn lærer bedst. Det er baggrunden for Frederiksberg Kommunes nye madordning, som giver alle elever mulighed for at bestille sund og nærende mad til frokost. Maden tilberedes og levereres af kommunens leverandør, og forældrene bestiller maden til de dage, de ønsker det.

Ordningen eksisterer allerede på Lindevangskolen, hvor den benyttes af cirka en femtedel af eleverne. Nu bliver den udbredt til alle skoler som følge af sidste års budgetaftalte. Borgmester Simon Aggesen (K) ser frem til, at ordningen bliver for alle:

– Mætte børn er glade og har overskud og energi til at lære og lege. Med denne nye ordning sikrer vi mulighed for, at alle elever får et sundt måltid i løbet af skoledagen, så de trives og lærer bedst muligt. Det er et rigtigt godt forslag, der oprindelig stammer fra formanden fra udvalget, Michael Vindfeldt, og jeg er glad for, at det nu er kommet godt i mål. Jeg lægger særlig vægt på, at ordningen er indkomstbestemt, så økonomisk trængte familier også kan være med, siger han.

Fælles for alle måltider er, at de er sunde og nærende, understreger formanden for Frederiksberg Kommunes Undervisningsudvalg, Michael Vindfeldt (S):

LÆS OGSÅ Hygiejnen er førsteprioriteten under genåbningen

– Eleverne kan for eksempel bestille dagens varme ret, en sandwich eller salat, men uanset hvad de vælger, er det sundt. Det lægger vi stor vægt på, for krop og hjerne hænger sammen. Dette er på alle måder et løft til vores i forvejen meget fine skoler. Samtidig modvirker et ordentlig frokostmåltid overvægt og usunde madvaner. Med ordningen følger også muligheden for tilskud, så alle kan være med, siger han. 

Der er afsat 2,3 millioner kroner om året til madordningen og de tilskud, der følger med. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frederiksberg tilbyder skolemad til alle Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger