Louise Gade. (Foto: Inge Lynggaard, Lynggaard Hansen Foto)
Louise Gade. (Foto: Inge Lynggaard, Lynggaard Hansen Foto)
20.08.2019 kl. 13.11

Tidligere storbyborgmester scorer topjob i det private

Tidligere Aarhusborgmester Louise Gade er blevet HR-direktør i Salling Group, der har 48.000 ansatte.

Louise Gade, med en fortid som borgmester i Aarhus, er blevet udnævnt som ny executive vice president for HR i Salling Group. Det oplyser Salling Group i en pressemeddelelse.

– Louise har igennem hele sin karriere turdet stille sig i spidsen for udfordrende forandringer og gjort det med en grundlæggende respekt og omsorg for dem, det hele handler om. Hun er indbegrebet af samfundssind, integritet og stålsathed, og det vil i den grad komme både kunder og kolleger i Salling Group til gode fremover, siger Per Bank, der er administrerende direktør i Salling Group.

Louise Gade var borgmester i Aarhus fra 2002 til 2005, hvor hun ved valget mistede borgmesterposten til Nicolai Wammen. Venstre-politikeren Gade var den første og indtil videre eneste borgmester i Aarhus, som ikke var socialdemokrat. Hun trak sig fra politik i 2009, hvor hun ikke opstillede til kommunalvalget.

Efter den politiske karriere sluttede, blev hun vicedirektør for HR på Aarhus Universitet. Den stilling tiltrådte hun i 2009. I 2015 blev hun direktør for VIA Efter- og Videreuddannelse, og siden prorektor på VIA University College i Aarhus.

LÆS OGSÅ Frederiksberg henter ny direktør i nabokommunen

I Salling Group får hun ansvaret for udviklingen af de 48.000 medarbejdere i både Danmark, Tyskland og Polen. Butikkerne Føtex, Bilka og Netto hører under Salling Group, der blev grundlagt af Ferdinand Salling i 1906 som en manufakturhandel i Aarhus.

Louise Gade blev uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 1997. Hun har et omfattende cv fyldt med forskellige hverv og poster i tænketanke og bestyrelser. jki@kl.dk

Emneord
Navne, Ledelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere storbyborgmester scorer topjob i det private Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger