Arkivfoto
Arkivfoto
20.08.2019 kl. 10.02

Rådmand vil lukke skole i Vollsmose

Nedlæg en skole og flyt eleverne over på den anden, som så skal have et nyt navn. Det er hovedoverskriften i et oplæg til en ny skolestruktur i den odenseanske bydel Vollsmose, som rådmanden for børn- og unge i Odense har præsenteret.

H.C. Andersen Skolen skal lukkes og eleverne flyttes til Abildgårdskolen. Det er en del af oplægget til at forandre boligområdet Vollsmose fra en såkaldt hård ghetto til et almindeligt boligområde. Oplægget kommer fra Odenses børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen (R).

Omstruktureringen skal laves for at følge med udviklingen i boligområdet, forklarer Susanne Crawley Larsen til fyens.dk

– Børnetallet i Vollsmose falder allerede nu, og når vi om få år begynder udflytningen af beboere i området, bliver der endnu færre. Med ét skoledistrikt vil vi lave en ny start og en attraktiv skole i et ghettoområde under transformation, og fysisk kan børnene være på én skole, forklarer Susanne Crawley Larsen til avisen.

Hun lufter desuden muligheden for at give Abildgårdskolen et nyt navn, som skal bidrage til en ny start for skolen.

LÆS OGSÅ Familier og skoler er indstillet på langvarige lukninger

Udflytningen af beboere sker, fordi Vollsmose, ligesom de 14 andre hårde ghettoområder, er blevet pålagt at nedbringe andelen af familieboliger i området. Det betyder i Vollsmoses tilfælde, at der skal rives et antal boligblokke ned.

De 7.763 beboere i Vollsmose opfylder samtlige fem ghettokriterier. Det vil sige, at der er relativt mange uden for arbejdsmarkedet, mange beboere med ikke vestlig baggrund, mange dømte, mange med ingen uddannelse efter folkeskolen og beboerne har en relativt lav gennemsnitsindkomst.

Boligområdet har været på ghettolisten i fire år og er derfor karakteriseret som en hård ghetto. Planerne for at omdanne boligområdet indebærer, at der skal rives 1.000 boliger ned, ligesom man håber, at private investorer vil bygge op mod 1.600 nye boliger. 

De fysiske ændringer skal medvirke til, at beboersammensætningen i området bliver ændret. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Nødlov giver børne- og undervisningsministeren en række nye beføjelser

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rådmand vil lukke skole i Vollsmose Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger