Der er indledt en afskedigelsessag mod beredskabsdirektør Helle Søeberg. Foto: Vestsjællands Brandvæsen
Der er indledt en afskedigelsessag mod beredskabsdirektør Helle Søeberg. Foto: Vestsjællands Brandvæsen
20.08.2019 kl. 12.20

Kommunalt beredskab vil fyre direktør

Vestsjællands Brandvæsen vil af med beredskabsdirektør og har indledt afskedigelsessag. Direktøren er fritaget for tjeneste.

Beredskabet for Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred og Sorø Kommuner har fritaget direktør Helle Søeberg for tjeneste og indledt en afskedigelsessag. Det skriver beredskabsinfo.dk.

Formanden for beredskabskommissionen er Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S). Han har kun et kortfattet svar til TV2 Øst, der har spurgt om baggrunden for afskedigelsen.

– Vi kan ikke oplyse en begrundelse, for der er tale om en personalesag. Men vi har ikke længere tillid til, at hun er den rette til opgaven, siger Carsten Rasmussen til TV2 Øst.

Vestsjællands Brandvæsen, som beredskabet hedder, har siden etableringen i 2016 kæmpet med underskud og måtte senest i juni i år bede de fem ejerkommuner om at skyde 3,5 millioner kroner om året i kassen for at undgå underskud. Det fik flere af kommunerne til at overveje, om de fortsat ville være med i det fælles beredskab.

LÆS OGSÅ Efter direktørfyring: Ny topchef skal genskabe tillid i kommunalt beredskab

Helle Søeberg har været beredskabsdirektør siden 2016. Før det var hun kommunaldirektør i Herlev Kommune fra 2008 til december 2015, hvor byrådet ønskede en anden profil til stillingen.

Vestsjællands Bransvæsen har ikke opslået direktørstillingen endnu. De afventer den kommende afskedigelsessag, som skal i høring hos Helle Søeberg og den faglige organisation. jki@kl.dk

Emneord
Beredskab, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunalt beredskab vil fyre direktør Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger