Ledige københavnere skal have bedre it-kompetencer. Foto: Colourbox
Ledige københavnere skal have bedre it-kompetencer. Foto: Colourbox
19.08.2019 kl. 10.53

Top-eksperter skal gøre ledige mere digitale

En række erhvervsledere og it-eksperter skal hjælpe Københavns Kommune med at gøre ledige parate til et digitalt arbejdsmarked.

De ledige i København skal klædes bedre på til at møde de digitale krav, som arbejdsmarkedet stiller til dem. Det mener i hvert fald Københavns beskæftigelsesborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V). 

Hun har derfor samlet en række prominente erhvervsledere, forskere og organisationsfolk i en ekspertgruppe, der skal drøfte, hvilke digitale færdigheder erhvervslivet efterlyser hos medarbejderne lige nu og i fremtiden.

De anbefalinger skal bagefter bruges i beskæftigelsesforvaltningen, så ledige københavnere kan få hjælp til at styrke deres digitale færdigheder og dermed rykke tættere på et job.

– Da jeg selv startede på arbejdsmarkedet, var det nok at have ”kørekort” til Word og Excel. I dag er de digitale krav nogle andre, og de ændrer sig med stor hastighed. Vi bliver derfor nødt til hele tiden at lære vores ledige, hvad der forventes af dem på det digitale arbejdsmarked. Så jeg ser meget frem til de skarpe input, som ekspertgruppen uden tvivl kommer med, siger beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ It-gigant investerer halv million i uddannelse af lærere og pædagoger i Odense

It-giganter

Ekspertgruppen kommer til at bestå af i alt 19 personer, der blandt andet kommer fra en række profilerede it-virksomheder.

De tæller blandt andre André Rogaczewski, adm. direktør for Netcompany, Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavne, Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv, Malou Aamund, adm. direktør i Google Danmark, Nana Bule, adm. direktør i Microsoft Danmark og Joachim Knudsen, adm. direktør i McDonald's.

Gruppen mødes tre gange hen over efteråret, og første gang er i dag den 19. august.

Ved første møde holder blandt andre adm. direktør for Netcompany André Rogaczewski et oplæg.

LÆS OGSÅ Interaktive tavler giver aktive børn
FOR ABONNENTER

– Den digitale omstilling sker med så hastige skridt, at en af de vigtigste samfundsopgaver de kommende år bliver at få sikret en bedre udbredelse af digitale færdigheder til hele arbejdsmarkedet. Nye og spændende jobmuligheder kan hurtigt åbne sig for den enkelte borger, når den digitale værktøjskasse udvides med nye redskaber, og mulighederne for både den enkelte og for samfundet er uendelige. Jeg glæder mig derfor over sammen med Københavns Kommune samt fremtrædende ledere og eksperter at bidrage til, at vi flytter os i den rigtige retning, siger André Rogaczewski.

Når ekspertgruppen er kommet med sine anbefalinger, vil beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København bruge dem som et bidrag til udarbejdelsen af en strategi, der skal styrke ledige københavneres it-kompetencer. jki@kl.dk

Emneord
Ledighed, Uddannelse, It

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Top-eksperter skal gøre ledige mere digitale Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger