Statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen afholdt pressemøde på Marienborg torsdag. Foto Thomas Kokholm
Statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen afholdt pressemøde på Marienborg torsdag. Foto Thomas Kokholm
16.08.2019 kl. 12.25

Regeringen: Nu skal der ryddes op i velfærden

Statsminister Mette Frederiksen (S) lover, at kommunerne i økonomiforhandlingerne kommer til at opleve, at der er kommet en ny regering med at andet syn på velfærd. Hun og finansministeren understreger dog, at man ikke kan rydde op efter VLAK-regeringen på et år.

Statsminister Mette Frederiksen (S) og finansminister Nicolai Wammen (S) lovede på et pressemøde på Marienborg i går torsdag, at der er godt i vente for velfærden.

– Vores budskab er klart, der skal passes godt på velfærden, og der skal skabes bedre rammer for børn og ældre. Der er mange ønsker, og vi kan ikke rydde op på et år, sagde statsminister Mette Frederiksen.

På spørgsmålet om hvor stor en vækst man kan forvente i den offentlige sektor, var Mette Frederiksen ikke specielt konkret, men der var et løfte til økonomiforhandlingerne med kommunerne og regionerne.

– Det er klart, at det kommer til at afspejle, at vi har fået en socialdemokratisk regering i de aftaler, vi laver. Vi kommer til at se et løft af velfærden, sagde Mette Frederiksen.

LÆS OGSÅ 40 kommuner med udligningsopråb: Kræver ændringer i udspil

Blandt andet understregede hun flere gange, at regeringen i forhandlingerne vil tage højde for den demografiske udfordring. Det at der bliver flere børn og ældre i Danmark.

– Det demokratiske træk koster. Det er vores ansvar at dække det, sagde Mette Frederiksen.

Drøfter ønsker

På onsdag skal finansminister Nicolai Wammen indlede forhandlingerne med KL om kommunernes økonomi for 2020. Finansministeren henviste i den forbindelse til sin egen fortid som borgmester i Aarhus.

– Jeg har jo selv været borgmester, så jeg ved jo, at ønskelisten er lang. Retningen er klar, men vi har ikke lagt os fast på noget. Nu vil vi drøfte det med kommunerne og regionerne, sagde Nicolai Wammen.

LÆS OGSÅ Saver udspil midt over: Det er symptombehandling

Sidst på måneden kommer den økonomiske redegørelse for statens finanser. Derudover har Wammen bestilt et kasseeftersyn af statens finanser.

– Vi skal lige se efter om der ligger nogle ubetalte regninger efter den forrige regering, så vi har det rigtige grundlag for forhandlingerne med kommunerne og regionerne, sagde Nicolai Wammen.

Klimalov i august

Noget af det nye, der kom frem på pressemødet torsdag, var, at regeringen allerede i august vil præsentere forslaget til en ny klimalov, der skal bane vejen for den ambitiøse målsætning om, at Danmark skal have reduceret sin CO2-udledning med 70 procent i 2030. tkn@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Regeringen: Nu skal der ryddes op i velfærden Felter med * skal udfyldes
 
Af: Steen Andersen
Den 16.08.2019 kl. 13:03

Det demokratiske træk koster

svar på: Regeringen: Nu skal der ryddes op i velfærden

"Det demokratiske træk koster"

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger