Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
16.08.2019 kl. 10.45

Haderslev vil have frivillige førstehjælpere

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune opfordrer alle kommunens borgere til at stille sig til rådighed som førstehjælpere. Opfordringen er et led i Haderslev Kommunes fortsatte bestræbelser på at sikre et stærkt akutberedskab i kommunen.
tekst Frederik Overby Vinding

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse følger løbende udviklingen i akutberedskabet i Haderslev Kommune.

Udvalget glæder sig over, at responstiderne generelt er i bedring, men er fortsat bekymrede for trygheden blandt borgerne i kommunens yderområder, hvor responstiderne erfaringsmæssigt er længst.

– Kommunens borgere skal føle sig trygge ved, at ambulancen eller en anden førstehjælper når frem i tid, hvis uheldet er ude. Det gælder, hvad enten du bor i Haderslev by, i Bevtoft eller i Gram. Derfor opfordrer vi på det kraftigste alle borgere til at engagere sig som førstehjælpere – enten i ”Danmark Redder Liv” eller i en af de lokale akuthjælperordninger, siger Børge Koch, formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, i en pressemeddelelse.

I Haderslev Kommune findes tre akuthjælperordninger bemandet med frivillige akuthjælpere: på Årø, i Fjelstrup og i Sommersted.

LÆS OGSÅ KL vil have mere ledelse og mere brugerinddragelse i ældreplejen

Som et supplement til akuthjælperordningerne har Region Syddanmark i samarbejde med Dansk Folkehjælp etablereret projektet ”Danmark Redder Liv”.

Projektet gør det muligt at tilknytte nye førstehjælpere til regionens udkaldssystem, så de kan kaldes ud til hjertestop via en app. 115 borgere i Haderslev Kommune er netop nu tilmeldt som førstehjælpere. Det glæder Børge Koch, som understreger vigtigheden i at nå hurtigt frem.

– Vi ved, at 4.000 danskere hvert år rammes af hjertestop udenfor sygehuset, og kun hver 10. overlever i mere end 30 dage. Det er et spørgsmål om sekunder og minutter, og det er derfor afgørende, at den kvalificerede førstehjælp når hurtigt frem. frov@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Haderslev vil have frivillige førstehjælpere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger