Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
16.08.2019 kl. 09.01

Faxe Kommune vil forebygge angst hos børn

Et nyt tilbud i Faxe Kommune skal hjælpe børn fra 1.-6. klasse med at forebygge angst.

Programmet hedder 'få styr på angsten', og det er et ti uger langt program, der klæder forældre til børn i 1. -6. klasse på med vejledninger og øvelser. Derved kan man arbejde på at få bugt med angsten derhjemme.

Programmet bliver lavet med introduktion og støtte fra psykologerne i Faxe Kommunes Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR).

– Vi har et stort fokus på vores projekt Børn i Fællesskaber, som rummer en bred vifte af tilbud som alle sigter mod, at børnene i vores skoler trives og udvikler sig fra begyndelsen af deres skoletid. Angst kan udvikle sig over tid - også mere eller mindre ubemærket. Derfor er det godt, at forældre kan komme i gang nu med kyndig vejledning, siger Mikkel Dam (LA), formand for Børn- & Læringsudvalget i en pressemeddelelse

Angsten må ikke tage overhånd

Angst er en naturlig og livsvigtig følelse. Men hos nogle kommer angsten til udtryk i overdreven grad, så den bliver hæmmende for udvikling og dagligdag.

LÆS OGSÅ Kommuner nedbringer antallet af uønskede graviditeter
FOR ABONNENTER

 Angsttilstande er den hyppigste form for psykisk lidelse hos børn som hos voksne.

Rapport fra Sundhedsdata viser at børn og unge med diagnosen angst og depression er tredoblet. Men angst lidelser overses ofte, fordi symptomerne er diskrete og langsomt viser sig alvorlige.

Programmet er udviklet af Center for Angst ved Københavns Universitet.

Forskningen har vist, at programmet har den effekt, at over 60 procent blev fri for angstdiagnoser efter behandling. Samme effekt var til stede seks måneder efter endt behandling. frov@kl.dk 

LÆS OGSÅ Ny chef for Familie & Forebyggelse i Vejle

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Faxe Kommune vil forebygge angst hos børn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger