Foto: Ærø Kommune
Foto: Ærø Kommune
15.08.2019 kl. 09.14

Nu sejler Ærøs el-færge

Ærøs første el-færge sejler nu mellem Søby og Fynshav.
tekst Frederik Overby Vinding

Ærøs nye el-færge, Ellen, tog afsted på sin første rejse med betalende passagerer torsdag morgen.

Især Ærøs trafikdirektør, Keld M. Møller, har glædet sig til at sætte Ellen i drift.

 – Det er yderst tilfredsstillende, at vi nu er klar til at idriftsætte Ellen, og det glæder mig at kunne tilbyde passagerne en ekstraordinært behagelig overfart fri for støj, vibrationer og os, siger han i en pressemeddelelse.

Ærøs borgmester glæder sig over, at færgen endelig kan begynde at sejle.  

LÆS OGSÅ Muren har ramt Lemvig
FOR ABONNENTER

– Ellen demonstrerer, at selv længere regionale ruter kan dækkes med ren eldrift. Vi har været med til at vise vejen til den grønne omstilling indenfor færgedrift, og jeg er stolt på hele Ærøs vegne, og på vegne af alle projektpartnere, siger Ærø Kommunes borgmester, Ole Wej Petersen (S).

På den anden side af færgeforbindelsen er også Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), glad for den grønne forbindelse mellem de to kommuner.

– Ligesom på Ærø, står den grønne omstilling øverst på dagsordenen i Sønderborg Kommune. Den grønne forbindelse understreger denne fælles vision, og jeg er overbevist om at det vil styrke vores samarbejde om en mere bæredygtig fremtid. Danfoss, som er baseret her på Als, står bag det elektriske system på Ellen, og vi føler os derfor særligt knyttet til den nye, elektriske færge, siger han.

Der er bevilliget 113 millioner kroner fra den Europæiske Kommission under Horizon 2020, mens Ærø Kommune selv skal stille med 105 millioner kroner til færgen og opgradering af havneanlæg i Søby samt anden infrastruktur i land. frov@kl.dk 

 

Fakta om E-ferry projektet

E-ferry projektet er et EU støttet udviklingsprojekt, med det formål at designe, bygge og demonstrere en 100 % elektrisk drevet passager- og bilfærge.

Hun kan sejle op til 22 sømil mellem hver opladning, hvilket er 7 gange længere end hidtil muligt for en el-færge.

Projektet er nu i sin endelige fase, hvor den elektriske færge sættes i normal drift og skal demonstrere at det er muligt at sejle op til 7 daglige dobbeltture mellem Søby og Fynshav.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nu sejler Ærøs el-færge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger