Rødovre Rådhus. Foto: Rødovre Kommune
Rødovre Rådhus. Foto: Rødovre Kommune
15.08.2019 kl. 13.48

Kronprinsesse melder sig klar til at efterfølge bykonge

Britt Jensen (S) har torsdag morgen meddelt til Socialdemokratiet i Rødovre, at hun ønsker at stille op som borgmesterkandidat, efter borgmester Erik Nielsen (S) tidligere i dag offentliggjorde, at han ikke genopstiller.
tekst Frederik Overby Vinding

Rødovres siddende borgmester, Erik Nielsen (S), meddelte tidligere i dag på sin Facebook-profil, at han ikke ønsker at genopstille ved næste valg. Socialdemokratiet i Rødovre skal derfor have fundet sig en spidskandidat til borgmesterposten op til kommunalvalget i 2021.

Første viceborgmester og formand for social- og sundhedsudvalget Britt Jensen, der også er fra socialdemokratiet, har valgt at stille op som kandidat. Et valg hun har været afklaret med i flere år.

– Det meddelte jeg mit parti her til morgen. Jeg har vidst i flere år, at jeg ville stille op efter Erik, og det har jeg heller ikke lagt skjul på, siger Britt Jensen, der er født i 1970.

Borgmester Erik Nielsen bakker fuldt op om hende som den næste spidskandidat. De har arbejdet sammen i mange år, og Britt Jensen blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i 1994, samme år som Erik Nielsen blev borgmester første gang.

LÆS OGSÅ Utilfredshed med regnskab: Endnu en DF'er forlader partiet

– Hun er stærkt inde i vores partiorganisation og populær i kommunen, så hun er en stærk kandidat. Det DNA som Rødovre bygger meget på, det er velfærdskommunen. Det er de ældre og børnene, og det er hun jo fuldstændig klædt på til at have med at gøre, siger han.

Mulig urafstemning

Partiet indkalder nu til en ekstraordinær generalforsamling, så der kan blive valgt en kandidat. Kommer der andre kandidater, skal der afholdes en urafstemning.

– Der kommer muligvis en urafstemning, men det er afhængigt af, om der kommer flere kandidater, men det tror jeg ikke, der gør, siger Britt Jensen (S) og bliver bakket op af borgmesteren.

– Jeg har jo først meldt det ud i dag, så man kan sige, der er ikke rigtig nogen, der har haft muligheden for at tilkendegive noget endnu, men jeg tror nu heller ikke, der kommer nogle andre kandidater, siger han og tilføjer:

– En urafstemning kan godt risikere at tage flere måneder og skabe intern uro, og det er ikke sundt. Men det er jo en demokratisk proces, så tiden må jo vise, om der er nogen, der melder sig til generalforsamlingen.

Der ligger ikke en præcis tidslinje for, hvornår den næste borgmesterkandidat er fundet, men Erik Nielsen har anbefalet, at det sker hurtigst muligt, hvilket, han mener, er mellem tre og fire uger.

Usynlig borgmester

Om Erik Nielsen træder af som borgmester før tid, vil han ikke give et klart svar på, da han mener, det kommer til at gå ud over den resterende tid som borgmester.  

– Hvis man går ned af den vej og annoncerer sin afgang, så bliver man ganske usynlig som borgmester. Om det kommer til at ske er ikke til at vide. Meningen er, at jeg kommer til at sidde de fire år, som jeg er valgt, siger han.

Erik Nielsen (S) har været borgmester i 25 år. Det gør ham til den næst længst siddende borgmester efter Gentoftes Hans Toft (K). Han har desuden været formand for Kommunernes Landsforening fra 2012 til 2014 og næstformand fra 2014 til 2016. frov@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kronprinsesse melder sig klar til at efterfølge bykonge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger